У держбюджеті на 2025 рік не передбачено надходжень від економічного бронювання

Перша віцепрем'єрка Юлія Свириденко повідомила, що проєкт державного бюджету України на 2025 рік складено без урахування запуску нових програм економічного бронювання. Однак, за розрахунками Мінекономіки, впровадження економічного бронювання могло б додатково принести до 100 млрд грн до держбюджету

Перша віцепрем'єрка - міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що проєкт державного бюджету України на 2025 рік побудовано без урахування запуску будь-якої нової програми економічного бронювання. Про це вона сказала на «Бізнес-сніданку з Forbes Україна».


Вона сказала:

У бюджет на 2025 рік надходження від економічного бронювання не закладено. Я вважаю, що до економічного бронювання ми зможемо повернутися в тому випадку, коли ми вже розуміємо, що в армії є достатні ресурси для того, щоб продовжувати боротьбу

Міністерка економіки наголосила, що: «мобілізація – №1, бронювання далі вже послідовно №2».


За її словами, дискусія про економічне бронювання – це теж дискусія про те, як збільшити фінансування оборони.


Також Юлія Свириденко повідомила, що у тіні частково працює 1,7 млн осіб, а також існує потенціал легалізації зарплат у різних секторах економіки.


Перша віцепрем'єрка повідомила:

За нашими розрахунками до 100 млрд грн ми можемо додатково отримати за рахунок впровадження економічного бронювання

Вона уточнила, що дискусія про економічне бронювання може перейти в площину практичної реалізації «найближчим часом, якщо військові скажуть, що це точно не порушить баланс в армії, не порушить баланс мобілізації».


Джерело: Судово-юридична газета