Про новації у медоглядах. Запис до ТК про колишнє сумісництво. Звіт щодо заброньованих. Підвищення кваліфікації з ВО. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 27.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

Не повідомили про прийняття на роботу - штраф  


Фахівці ДПС наголосили, що податківці лише приймають від роботодавців повідомлення про прийняття на роботу, проте не регулюють питання трудових відносин. Державний нагляд та контроль за дотриманням законодавства про працю здійснює Держпраці. І саме Держпраці може накласти штраф за неподання такого повідомлення.


«Вам до лікарів, а Вам ще рано» 


Проєктом наказу МОЗ пропонується затвердити Порядок організації та проведення обов’язкових медичних оглядів працівників певних категорій. Його мета – привести нормативні акти, які регулюють медогляди працюючого населення, у відповідність до міжнародних стандартів. Докладно про це говоримо за посиланням.


Звіт про заброньованих за 3 квартал 2024 р: подати і забути 

 

Підприємства, установи та організації, що бронюють працівників, мають щокварталу подавати Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані. У статті розповідаємо, куди подавати Звіт, за якою формою, яка відповідальність за його неподання та наводимо заповнений зразок. 


Читати статтю


Відстрочка від призову: до ТЦК, як на роботу  


Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку, повинні будуть її продовжити, аби документ залишався дійсним після 9 листопада.  

До того ж представник Полтавського обласного ТЦК, підкреслив, що заяву на відстрочку слід подавати особисто, а не через «Укрпошту» чи електронну пошту. Деталі тут.


ВО та бронювання на межі 2024/2025

 

Готові дізнатися щось нове? Сьогодні о 10-00 на безплатному вебінарі розповідатимемо:  


  1. Хто і коли має подати Звіт щодо заброньованих? 
  2. Як підібрати 3 критерії для визнання підприємства критично важливим? 
  3. Чи потрібно самостійно ініціювати звіряння з ТЦК? 
  4. Як в Excel вести списки ВО та відомість оперативного обліку?


Зареєструватися 


«Вам точно не завадить підвищити кваліфікацію» 


Що потрібно зробити до 1 жовтня кожній юридичній особі, яка веде військовий облік? Правильно, видати наказ щодо підвищення кваліфікації особи відповідальної за військовий облік. Який це може бути наказ розповідаємо у статті.


Читати статтю


«Хочу працювати менше…»

 

За бажанням працівника з інвалідністю або відповідно до його індивідуальної програми реабілітації може бути встановлений режим неповного робочого дня чи тижня. Конкретні умови визначаються угодою між роботодавцем та працівником. Що треба врахувати роботодавцю при прийнятті на роботу особи з інвалідністю, розповідаємо тут.


Експерт завжди поруч

 

Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання: 


«Чи мусить відповідальна за військовий облік особа бути ініціатором або сама дізнаватись графік зовнішнього звіряння у ТЦК? Чи можемо зачекати доки ТЦК звернеться з такою вимогою?»  


Відповідь тут


Корисне для кадровика 


  1. Чи можна до ТК зробити запис про колишню роботу за сумісництвом 
  2. Як на вебпорталі ПФУ подати документи про стаж до 2004 року
  3. Для чого проводять атестацію робочих місць 


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша то мурчить, то гирчить Редакція