Про професійні медогляди. Оповіщення дистанційників. ВЛК за направленням командира частини. Нуль-Звіт про заброньованих. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 02.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

«На пенсію у 65 – це ж на скільки більше отримаю» 


Фахівці ПФУ зазначають: тим, хто набув право на пенсію за віком, але виявив бажання продовжувати працювати після досягнення пенсійного віку та отримувати пенсію пізніше, основний розмір пенсії підвищиться. Наскільки саме, розповідаємо тут.


На ВЛК без ТЦК


За повідомленням народного депутата Олексія Гончаренка, Уряд вніс зміни, що дають змогу командирам військових частин видавати направлення для проходження ВЛК для визначення ступеня придатності до служби. Докладно про це і не лише –  за посиланням.


Профмедогляди: потреба з 01.10.2024


Учора ми вже говорили про зміни, що відбуваються у сфері медоглядів. Сьогодні ж у статті докладно розбираємо: до яких дій мають вдатися роботодавці, якщо у працівника немає профілактичного щеплення, чи треба всім працівникам із відповідних переліків бігти на профмедогляд, чи можна зачекати до його чергової дати.


Читати статтю


Нові правила для взяття на ВО – Рада розгляне пропозиції Уряду 


Уряд зареєстрував у ВРУ законопроєкт №12076, що має на меті реформувати процес взяття громадян України на військовий облік призовників. Цей документ пропонує значні зміни, зокрема, скасування медоглядів та комісій, які раніше були обов’язковими. З пропозиціями законопроєкту ознайомлюємо тут.


Звітність кадровика 2024/2025 & Кадрові накази згідно з ДСТУ


У четвер 03.10.2024 р. о 10-00 долучайтеся до безоплатного вебінара, де Ви, зокрема, дізнаєтеся:


  1. Чи потрібно подавати списки до ТЦК у 2025 році?
  2. Чи буде штраф, якщо до 1 жовтня не видали наказ про потребу у підвищенні кваліфікації відповідального за ВО?
  3. Які підприємства подають Звіт про заброньованих до 10 жовтня?
  4. Як розробити кадровий наказ за усіма вимогами ДСТУ?
  5. Чи подавати до ДПС повідомлення про звільнення працівників?


Зареєструватися


Оскар за вручення повісток не дадуть


Уповноважений представник ТЦК повинен буде включити портативний відеореєстратор з моменту початку виконання службових обов'язків щодо здійснення заходів оповіщення і перевірки військово-облікових документів. Це передбачено інструкцією, затвердженою наказом Міноборони №532, який наразі не набув чинності. Як усе працюватиме, розповідаємо тут.


Оповіщення працівника-дистанційника про виклик до ТЦК 


У разі отримання розпорядження про виклик працівника до ТЦК, роботодавець має виконати певні дії передбачені п. 47 Поряду № 1487. А як вчинити, якщо працівник виконує роботу дистанційно? Як виконати вимогу законодавства? Розбираємося разом. 


Читати статтю


Підготували для Вас на цьому тижні гарячий документ 


🧾 Наказ про визначення потреби в підвищенні кваліфікації працівників, які є відповідальними за ведення військового обліку (потреби не має).


Завантажити


Корисно для кадровика 


  1. Чи потрібно подавати нульовий Звіт про заброньованих

  2. ЦЗ вирішуватимуть питання про компенсацію витрат за працевлаштування ВПО

  3. Питання економічного бронювання досі дискутується

  4. Встановлення зв'язку між захворюванням та умовами праці
  5. Тривалість щорічних відпусток у «Школі супергероїв»


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша до 60 і на Мальдіви Редакція