Про виправлення даних для бронювання. Оцифрування ТК. Звільнення за контрактом. Запізний «сигнал» про демобілізацію.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 17.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

 Податкова у смартфоні 


У мобільному застосунку «Моя податкова» відтепер є можливість швидко отримати відомості про доходи. Про 5 кроків для отримання відомостей за 5 хвилин розповідаємо за посиланням.


Е-трудова: годинник тікає


Триває 5-річний перехідний період від паперової до електронної трудової книжки, який встановлено по 10 червня 2026 року. У ПФУ зауважили, що процес відбувається не настільки активно, як того вимагають сучасні реалії, і ПФУ закликає роботодавців сприяти працівникам у питаннях внесення відомостей до Реєстру застрахованих осіб.


Звільнення за умовами ТД з нефіксованим РЧ або контрактом 


Трудовий договір з нефіксованим робочим часом і контракт – це особливі види (форми) трудових договорів. Трудові відносини за такими договорами можуть бути припинені на підставах, передбачених самими договорами. У статті розглянемо правила та особливості звільнення працівників із підстав, передбачених такими договорами.


Читати статтю


Неявка за повісткою – наслідки


У разі неявки за повісткою можуть накласти штраф до 25500 грн. Його несплата протягом 15 днів загрожує відкриттям виконавчого провадження та примусовим виконанням рішення шляхом звернення стягнення на кошти та майно боржника. Докладно про все тут.


Струмки біжать – Реєстр наповнюється 


Функціонал вебпорталу ПФУ постійно оновлюється та розширюється. При цьому джерелом наповнення відомостей про трудові відносини на порталі часто є звітність роботодавця. У ПФУ нагадали про те, з якої звітності інформація потрапляє до Реєстру. Що це за джерела? Дізнавайтеся за посиланням.


Військовий збір у ФОП та юросіб & Звіряння з ТЦК і сучасна ТК 


П’ятниця – день для отримання нових знань. Тож 18.10.2024 о 10-00 чекаємо на Вас на безоплатному вебінарі. Тут ви дізнаєтеся: 


  1. Як скласти номенклатуру справ – 2025 до 15 листопада? Чи будуть наслідки, якщо розробити пізніше? 
  2. У чому різниця між перевірками ТЦК і звірянням із ТЦК? 
  3. Як оперативні відомості до ПФУ пришвидшують процедуру бронювання? 
  4. З якої дати застосовувати зміни щодо ВЗ для ФОПів та юросіб?  


Зареєструватися


Немає працівника в Дії: коригування заради бронювання


Рішення КМУ щодо зупинення процесу визначення підприємств критично важливими для національної економіки та життєзабезпечення населення викликало широкий резонанс у суспільстві. Головною причиною хвилювання стало припущення, що зупинення цього процесу призведе до скасування бронювання працівників та анулювання вже наданих відстрочок. Але насправді більше клопоту надають розбіжності у базах. Розповідаємо, що можна зробити, аби їх усунути.


Стаття та відео тут


Готуємося до «чорної п’ятниці» з мобштрафів 


Комітет з питань правоохоронної діяльності ВР України готується до розгляду законопроєкту щодо удосконалення механізмів притягнення осіб до адмінвідповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Зокрема, передбачається надання можливості сплати штрафу зі знижкою у 50%. Докладно про пропозиції народних обранців – за посиланням.


Корисне для кадровика


  1. Працівник із запізненням повідомив про демобілізацію: як діяти
  2. Бізнес за передбачувані умови бронювання – ЄБА
  3. Тривалість робочого часу неповнолітніх працівників
  4. Статзвітність-2025: уряд затвердив апгрейд


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша заначку треба переховати Редакція