Роботодавці мають повідомити податкову про прийняття працівника на роботу

Повідомлення про прийняття працівника подається перед початком роботи за допомогою засобів електронного зв'язку з використанням електронного підпису до ДПС

Податківці нагадали, що роботодавці, які наймають працівників на роботу зобов’язані:


  1. укласти з найманим працівником трудову угоду (контракт, договір) у письмовому вигляді;
  2. видати наказ чи розпорядження про прийняття працівника на роботу;
  3. повідомити територіальний орган Державної податкової служби за місцем обліку платника єдиного внеску.
Звертаємо увагу, що відповідно до ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення ДПС

Трудовий договір може бути укладений у письмовій формі і підписаний обома сторонами або оформлений шляхом видання наказу про прийняття працівника на роботу. Трудовий договір може бути строковим або безстроковим, з повним або неповним робочим часом, основним або за сумісництвом залежно від характеру роботи і бажання сторін.


Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається відповідно до постанови КМУ від 17.06.2015 № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».


За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі. 


У разі подання повідомлення засобами електронного зв’язку із використанням електронного цифрового підпису працівник може бути допущений до роботи одразу після відправлення такого повідомлення.

З моменту підписання трудового договору найманий працівник – це працівник, який має трудові права й соціальні гарантії

Джерело: ДПС