Про звільнення працівниці з дитиною. Гнучкий режим робочого часу. Переважне право на залишення на роботі. Повістки та мобілізаційні зміни.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 05.04.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Одиноку матір можна звільнити за певних обставин


Держпраці вказує: роботодавець не може з власної ініціативи звільнити вагітну жінку, жінку з дитиною до трьох років, а також одиноку матір з дитиною до 14 років або дитиною з інвалідністю. Проте існують виключення з цього правила, з якими можна ознайомитись тут.


Святкова триденна конференція у самому розпалі!


Завершуємо її безкоштовним вебінаром, що присвячений щорічним відпусткам та лікарняним.


Тимур Алієв і Галина Казначей поділяться алгоритмом розрахунку відпускних, компенсацій і лікарняних.


Також з’ясуємо: коли «середню» визначати з окладу або МЗП, чи можна під час воєнного стану надавати накопичені щорічні відпустки.


А бонусом ви отримаєте пояснення від адвоката Дар'ї Тарасенко про те, як вплинуть зміни призовного віку і скасування статусу «обмежено придатний» на військовий облік.


Прямувати на трансляцію


Хто в роботі, той і в турботі


У разі скорочення чисельності або штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці переважне право залишитись на роботі мають працівники з більш високою кваліфікацією та продуктивністю праці.


Стаття 42 КЗпП визначає перелік працівників, які мають перевагу в залишенні на роботі при рівних умовах продуктивності й кваліфікації в разі скорочення. Перелік таких працівників наводимо за посиланням.


Видихаємо, повісток в е-кабінеті не буде


В ефірі телемарафону заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко наголосила, що згідно з прийнятим і підписаним Законом про е-кабінет військовозобов'язаного, наразі не передбачено жодного положення про електронне вручення повісток.


Гнучкий режим робочого часу: як встановити


Гнучкий режим робочого часу був передбачений і раніше, але зараз він стає все більш актуальним, оскільки дозволяє працівнику раціональніше використовувати свій робочий час. Як запровадити гнучкий режим робочого часу, яким чином розподілити години роботи, як оформити – про це і не тільки в сьогоднішній статті. 


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Читати статтю


Перевірте свої знання


Чи переносити дані працівників-чоловіків віком 25+ років у списки військовозобов’язаних?


ТакНі


Лікарняний за алкогольне сп’яніння не оплачується


Якщо у лікарняному зазначається, що тимчасова непрацездатність сталася внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп'яніння або дій, пов'язаних із таким сп'янінням, то допомога з тимчасової непрацездатності не надається за такими листками непрацездатності. Про це ПФУ зазначає у листі від 13.03.2024 №2800-030401-8/15789. Детальніше тут.


Корисно для кадровика


  1. Варіанти ознайомлення працівників із підвищенням окладу;
  2. Розмір аліментів у 2024 році;
  3. Рада на найближчому засіданні може розглянути законопроєкт про мобілізацію.


Новини підготувала


Ваша дуже тепла весняна п'ятнична Редакція