Звіти, списки, документи з військового обліку та бронювання до 10.04

Вже понад рік усі юридичні особи, де працюють чоловіки, переймаються питаннями ведення військового обліку. Розібратися з усім цим буває непросто, а на додачу професійні видання підігрівають інформацією про якісь звіти, повідомлення, накази, списки, які до певної дати слід подати. Нова дата, яку називають - 10 квітня. Що ж це за дата і який саме документ потрібно подати – далі в публікації


Документи, що подаються до ТЦК


Законодавством України передбачено перелік документів, які подаються до ТЦК. Для зручності користування інформацію представлено в таблиці.



Звіти та списки


Перш за все, варто зазначити, що ніяких звітів з військового обліку подавати не потрібно. Тобто, законодавством не передбачено звітування з питань військового обліку.


Аналогічна ситуація з поданням до ТЦК наказів про стан військового обліку за минулий рік та завдання на наступний рік. Їх подавати не потрібно. Та якщо наявні підпорядковані, підконтрольні підприємства, то потрібно щороку, до 1 лютого, видавати наказ про стан військового обліку за минулий рік та завдання на наступний рік. Але цей наказ нікуди не подається.


А от списки персонального військового обліку (додаток 5 до Порядку № 1487) подавати потрібно. Але подавати їх потрібно тоді, коли ТЦК вимагає подачі списків для проведення звіряння, або за умови офіційного доведення графіку проведення звіряння (адже таке звіряння відбувається за графіком, затвердженим головою адміністрації чи міським головою). Якщо вимоги про подання списків не було і якщо графік звіряння ніким не доводився, то жодної відповідальності за не проведення звіряння з ТЦК бути не може.

 

Що подавати до 10 квітня


Щоквартально, до 10 числа, подається звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з Порядком № 76.

Подається звіт не до ТЦК, а до органу, куди подавалися списки на бронювання

Інші відомості, які вимагає подати ТЦК, звісно, можна подати, але обов’язку такого немає і відповідальності за неподання бути не може.


Нормативно-правове забезпечення


Порядок № 1487 - Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487

Порядок №76 - Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 27.01.2023 №76


Джерело: kadroland


Шаблони та зразки документів:


Наказ про стан військового обліку за 2023 рік і завдання на 2024 рік

Списки персонального військового обліку (додаток 5)

Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані

Список громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць

Повідомлення про зміну облікових даних військовозобов’язаних працівників (додаток 4)

Повідомлення про призначення, звільнення (увільнення) керівника та посадових осіб відповідальних за організацію та ведення військового обліку

Повідомлення до ТЦК про порушення працівником Правил військового обліку


Статті по темі:


Військовий облік на підприємстві: ТОП-5 запитань та відповідей

Військовий облік: обов’язкові документи на підприємстві для уникнення штрафів у 2024 році

Військовий облік на підприємстві: ТОП-7 порад для безпечного ведення

Військовий облік при прийнятті на роботу: важливі акценти


Відео по темі:


Закон про зниження призовного віку з 27 до 25 років набрав чинності! Що з військовим обліком?

Як оскаржити штраф ТЦК та наскільки це реально

Документи з військового обліку – 2024: які (не) подавати до ТЦК