Держпраці «профілактично» шукає неоформлених працівників

Профілактичні заходи з виконання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» провели Головний держінспектор управління інспекційної діяльності у Полтавській області спільно з представниками міграційної служби, Нацполіції та місцевою владою

Відвідавши чотирьох суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують найману працю, виявили дев’ять працівників, котрі були допущені до роботи без належного оформлення.


За результатами профілактичних заходів, працівників прийнято на роботу у відповідності до вимог трудового законодавства.


Джерело: Дежпраці


Зі штрафами за порушення законодавства з праці можете ознайомитись у брошурі «Розмір штрафів за порушення трудового законодавства у 2024 році (для юридичних осіб та ФОПів)».


Нагадуємо, що у період дії воєнного стану у разі виконання в повному обсязі та у встановлений строк приписів про усунення порушень, виявлених під час здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю), штрафи, передбачені статтею 265 КЗпП, не застосовуються (ч. 3 ст. 16 Закону України від 15.03.2022 № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).