Про електронне бронювання. Службу в армії і відпускний стаж. Довідки студентам для ТЦК. Вибір підстави для звільнення. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 31.05.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Скупий платить двічі


Як зазначили фахівці ДПС, під час перевірки інформації про неоформлені трудові відносини та виплату роботодавцями зарплати без сплати податків, Держпраці та ДПС мають право вимагати нарахувати мінзарплату та утримати з неї податки.


Час військової служби не йде у відпускний стаж


Фахівці Держпраці нагадали про особливості зарахування часу трудових відносин до стажу роботи, який дає право на щорічну основну відпустку. І зокрема вказали на те, що час служби в армії по мобілізації або за контрактом, коли за працівником зберігали тільки місце роботи, не входить до відпускного стажу.


Звільнитися за власним бажанням чи угодою сторін: обираємо підставу


У статті ми розглянули порядок та особливості звільнення працівника за власним бажанням і за угодою сторін. На перший погляд, ці підстави для звільнення схожі, але є й принципові відмінності. Які саме — дізнавайтеся у статті.


Читати статтю


Довідки студентам для ТЦК


Як зазначають фахівці МОН зараз триває робота над доопрацюванням програмного забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти в частині створення для закладів освіти можливості формування ЄДЕБО відповідних довідок.


Я забираю трудову


Працівник має право вимагати у роботодавця видати трудову книжку. Для цього потрібно подати відповідну заяву — Держпраці.


Мікс відпусток в одному наказі


Чи правомірно оформлювати щорічну основну та щорічну додаткову відпустку одним наказом? Відповідь – у публікації


Стаття та відео тут


Електронному бронюванню бути


«Іншої альтернативи, крім диджиталізації процесів, пов’язаних із бронюванням, немає. Це буде однозначно зроблено» — наголосили в Мінекономіки.


Корисно для кадровика


  1. Чи вимагати військовий квиток із відміткою про оновлення даних.
  2. Міноборони оновило Положення про ВЛК.
  3. Звіт №1-ПВ за травень подайте не пізніше 7 червня.
  4. За виконання обов'язків відсутнього працівника встановлюють доплату.
  5. Працівник помер на роботі: хто розслідує.
  6. Для підтвердження страхового стажу скануйте військовий квиток 80-х років.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша майже літня Редакція