Економічне бронювання. Виправлення у трудових книжках. Український правопис. Звільнення за станом здоров'я. 🙋‍♀️ «Ранковий кадровик» від 04.06.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Ще один новий правопис


Наразі триває доопрацювання нового українського правопису, остаточний варіант якого планують оприлюднити наприкінці року. Зокрема, з правопису мають прибрати варіативне написання слів.


Чи проходити ВЛК для бронювання


Для отримання броні за новими мобілізаційними правилами військово-лікарську комісію потрібно проходити всім. Особливо це стосується тих, хто оформлює бронювання вперше.


Виправлення записів у електронній і паперовій ТК


Трудова книжка — основний документ, який підтверджує трудову діяльність, тому важливо своєчасно виправляти в ній будь-які неточності чи помилки. Це стосується і електронних, і паперових ТК.


Читати статтю


Доведіть, що я хворію


Якщо роботодавець звільняє працівника через невідповідність займаній посаді за станом здоров'я, у нього на руках мають бути підтвердні документи. Які саме — розповіли фахівці Держпраці за посиланням.


Економічне бронювання: нова ініціатива у ВРУ


Законодавці пропонують передбачити: якщо за працівника сплачується понад 8000 грн податків на місяць, то бронювання відбуватиметься автоматично. Докладно про це за посиланням.


Відпустка без збереження зарплати: надання та оформлення 


Питання щодо надання відпусток без збереження зарплати посідає одну із топових позицій. У статті ви знайдете 11 ключових правил, дотримуючись яких зможете безпомилково надати та оформити безоплатні відпустки.


Читати статтю


Про тимчасового працівника повідомте ДПС


Повідомлення про прийняття працівника на роботу потрібно відправляти до податкової служби в усіх випадках оформлення трудових відносин, у тому числі і тимчасових.


Корисно для кадровика


  1. Як в П-2 внести інформацію про одруження.
  2. Українцям варто вже зараз відкладати на пенсію.
  3. У червні деякі працюючі пенсіонери отримають підвищені виплати.
  4. За сумісництвом слід проходити навчання з охорони праці.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша не тільки новинна, а ще й пізнавальна Редакція