Несплачені штрафні санкції можуть стати перешкодою для визнання підприємства важливим для цілей бронювання

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку постановою від 31 травня 2024 року №689 доповнила Критерії за якими здійснюється визначення підприємства, яке має важливе значення для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади для цілей бронювання

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку постановою від 31 травня 2024 року №689 доповнила Критерії, за якими здійснюється визначення підприємства, установи і організації, яке має важливе значення для галузі національної економіки, а саме для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади для цілей бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час.


Зміни внесені в рішення Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку від 10.01.2024 №24 «Про затвердження Критеріїв, визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки, а саме для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади».


Новими Критеріями, за якими здійснюється визначення підприємства, установи і організації, яке має важливе значення для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади для цілей бронювання, є:


  1. Підприємство, установа, організація не повинні мати невиконаних розпоряджень уповноважених осіб про усунення порушень на ринках капіталу та організованих товарних ринках, на дату подання звернень з метою визначення підприємства критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.
  2. Підприємство, установа, організація не можуть мати несплачені штрафні санкції на дату подання звернень з метою визначення підприємства критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.


Джерело: постанова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку від 31 травня 2024 року №689 «Про внесення змін до Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємства, установи і організації, яке має важливе значення для галузі національної економіки, а саме для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади для цілей бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час»