Затверджена форма Службового посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки

Кабмін визначив форму Службового посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, та процедуру його видачі

Уряд постановою від 18.06.2024 №748 затвердив форму Службового посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки та вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою КМУ від 16.05.2024 № 560.


Постанову опублікували у газеті «Урядовий кур’єр» від 29.06.2024 №132. Відповідно, зміни діють з 29 червня 2024 року.


Отже Службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки (а це новий додаток 1-1 до Порядку №560)» є підставою для видачі наказу про призначення уповноважених вручати повістки представників:


  1. ТЦК та СП,
  2. відповідного підрозділу розвідувальних органів,
  3. Центрального управління або регіональних органів СБУ,
  4. структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій),
  5. виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад
  6. та підприємств (установ, організацій) (підкоригований абз. 7 п. 31 Порядку №560).


А нову редакцію абзацу першого пункту 32 виклали в такій редакції:

«32. Службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, видається на підставі наказу відповідного керівника, визначеного в абзаці сьомому пункту 31 цього Порядку, головою (начальником) обласної, Київської та Севастопольської міської, районної держадміністрації (військової адміністрації), засвідчується його особистим підписом та скріплюється гербовою печаткою. Таке посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої держадміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, у разі пред’явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).».

Отже на підприємстві:


  1. потрібно видати наказ про призначення особи уповноваженої вручати повістки. Готовий зразок «Наказ про призначення уповноважених осіб вручати повістки» можна завантажити на нашій платформі у розділі «Документи»;
  2. з цим наказом потрібно звернутись до голови (начальника) обласної, Київської та Севастопольської міської, районної держадміністрації (військової адміністрації). Він на підставі наказу видасть таке Службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки. Засвідчить його особистим підписом та скріпить гербовою печаткою.


Наша редакція вже опрацювала опубліковані зміни, виявила, що деякі моменти не стикуються. В понеділок на безкоштовному вебінарі поділимося своїми думками і спробуємо віднайти рішення. Реєструйтесь за посиланням.


Джерело: постанова КМУ від 18.06.2024 №748