Про заповнення 1-ПВ (місячна). Мінзарплату в 2025. Нову модель е-бронювання. Як згенерувати та поділитися Е-ВОД. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 03.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Рубрика: невдала відпустка


Якщо працівник відкрив лікарняний у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю або по вагітності та пологах під час знаходження у щорічній відпустці, роботодавець зобов’язаний продовжити або перенести щорічну відпустку та відпустку на дітей на інший період. Про умови оплати такого лікарняного дізнавайтеся тут.


ВОД у Резерв+ — зберігаємо PDF-файл


ВОД можна в декілька кліків згенерувати у застосунку Резерв+ у форматі pdf та поділитися ним у месенджерах. Міноборони надало покрокову інструкцію, з якою можна ознайомитися за посиланням.


Звіт з праці 1-ПВ (місячна): як заповнити та подати


Чи всі роботодавці мають подавати Звіт з праці? У які строки? За якою формою звітувати? Який порядок заповнення табличної частини звіту з праці 1-ПВ (місячна)? Відповіді на ці питання знайдете в нашій статті.


Читати статтю


Економічне бронювання — нові законопроєкти у ВР


28 червня до ВР України подано одразу два законопроєкти. Пропонується уточнити категорії військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, та встановити нові критерії для критично важливих підприємств. Також пропонується встановити збір за бронювання військовозобов’язаних — 20400 грн. Деталі цих законопроєктів за посиланням.


Випробування при прийнятті на роботу


У статті ми детально розглянули нюанси встановлення випробування. Зосередилися на тому, кому можна встановлювати випробування і на який строк, особливо під час воєнного стану. Також ви знайдете відповідь на запитання: як відбувається звільнення працівника, що не пройшов випробування?


Читати статтю


ВОД, бронювання & Гарантії для демобілізованих


4 липня о 10:00 запрошуємо вас долучитися до безплатного вебінару, із якого Ви дізнаєтеся:


  1. Чи завжди слід вимагати від працівника паперовий ВОД?
  2. Як діяти відповідальному за ВО, коли відомості у паперовому та електронному ВОД відрізняються?
  3. Як відзвітувати про заброньованих?
  4. Як оформити повернення працівника на роботу після завершення служби?


Зареєструватися


Бюджет не гумовий


Уряд схвалив Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки, в якій пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму в цих роках. Отже, не виключено, що мінзарплата й надалі дорівнюватиме 8000 грн.


Гарячий документ тижня


Підготували для вас Відомість оперативного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 12) з 18.05.2024. Завантажуйте безкоштовно за посиланням.


Корисно для кадровика


  1. Чи зазначати у наказі про прийняття на роботу розмір окладу.
  2. Коли під час воєнного стану відмовляють у відпустці.
  3. Заміщення тимчасово відсутнього працівника: як оформити.
  4. Звітування про кількісний та якісний склад держслужбовців на старті — НАДС.
  5. Розлучені батьки можуть скористатися відпусткою на дітей.
  6. Нові гарантії демобілізованим працівникам-контрактникам.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша перед відпусткою на вітамінах і вині Редакція