Чи враховувати військовозобов’язаних сумісників під час обрахунку кількості працівників для бронювання

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи входять до розрахунку кількості працівників для бронювання, військовозобов’язані сумісники, які працюють на підприємстві? А якщо вони ще й заброньовані на іншому підприємстві?

Так, військовозобов’язані сумісники входять до кількості працівників для бронювання. Факт бронювання на іншому підприємстві не впливає на врахування сумісників у кількості військовозобов’язаних.


У довідці про кількість військовозобов’язаних, які працюють (додаток 2 до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 27.01.2023 № 76) зазначають: «Чисельність працюючих» та «Кількість військовозобов’язаних».

Чисельність працюючих — загальна кількість співробітників, які на цей момент працюють в компанії, незалежно від того, чи працюють вони на повний робочий день, неповний робочий день, віддалено, в офісі й т.д.


Кількість військовозобов’язаних — це ті працівники, які є військовозобов'язаними (не входять ті, кого виключено з військового обліку та призовники, мобілізовані). Зокрема це й особи, які працюють за сумісництвом.


Вам потрібно вирахувати 50% від військовозобов'язаних.


Зауважимо: в облікову чисельність штатних працівників для статистичної звітності сумісників ми не враховуємо (пп. 2.6.1 Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату України від 28.09.2005 № 286).


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Шаблони та зразки документів:


Довідка про кількість військовозобов’язаних, які працюють