Про економічну мобілізацію бізнесу. Трудові поштою. Управлінців персоналом. Сумісників без основної роботи.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 19.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


За вислугою й надбавка


Урядовці розробили проєкт постанови, яким пропонують норми Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я привести у відповідність до постанови КМУ від 30.08.2002 №1298. Кого торкнуться зміни, розповідаємо тут.


Економічна мобілізація для бізнесу


Народні депутати розробляють законопроєкт щодо запровадження економічної мобілізації паралельно з економічним бронюванням. Економічна мобілізація має дозволити бізнесу, який не може сплатити 20 тис. грн за бронь працівника, компенсувати це наданням товарів чи послуг військовим. Докладно про це за посиланням.


Соцвідпустка на дітей: ТОП 7 (не)типових ситуацій


Деякі працівники, що мають дітей, користуються правом на отримання додаткової оплачуваної соціальної відпустки. У нашій статті розглядаємо як стандартні ситуації надання такої відпустки, так і дещо специфічні


Читати статтю


Хто звільнений від штрафу за невиконання квоти 4%


Фахівці Фонду соцзахисту інвалідів у своєму листі зазначають, що єдиною підставою для звільнення від сплати санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю є повне утримання підприємства з державного або місцевих бюджетів. З аргументами можна ознайомитись тут.


Бронювання — класичне та через Дію & Е-ТК для бронювання та кадрів


Як передати відомості до ПФУ для бронювання? Чи будуть наслідки для бронювання, коли несвоєчасно передали відомості до ПФУ? Чи варто підприємствам прискорити наповнення е-ТК? Яких помилок припускаються підприємства при оформленні бронювання?


Вже сьогодні о 10-00 запрошуємо вас дізнатися відповіді на ці та багато інших запитань на нашому безплатному вебінарі


Зареєструватися на вебінар


Сумісник без основного, але й без штрафу


Фахівці Мінекономіки зазначають, що законодавство не передбачає відповідальності для роботодавця чи працівника, якщо працівник працює за сумісництвом без основного місця роботи. Але наголошує, що працівник не може працювати за сумісництвом, якщо він не має основного місця роботи.


Управлінці персоналом — хто вони за КП


Будь-який бізнес тримається на людях. У статті ми з вами поговоримо про працівників, які відповідають за формування, використання, розвиток персоналу та ведуть його облік.


Читати статтю


Експерт завжди поруч


Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання: «Підприємство визнане критично важливим. Документи на бронювання подали 26 травня 2024 року. По коду бачимо, що документи вже на розгляді в Мінекономіки, але рішення немає. Чи можна подати на бронювання в Дії тих самих працівників?».


Відповідь тут.


Оновлення Кадрової Платформи №1


Знайомтеся з оновленням Кадрової платформи № 1.


Простий та зрозумілий інтерфейс, нові розділи — все, що треба кадровику для ефективної роботи. Зі всіма фішками допоможе розібратися наш швидкий гід.


Корисно для кадровика


  1. Чи можна надіслати працівникові трудову книжку Новою поштою.
  2. Як комерційним підприємствам індексувати зарплату: роз’яснення Мінсоцполітики.
  3. У Дії відображатимуться штрафи за неоновлення даних.
  4. У ВРУ розглядаються різні варіанти економічного бронювання.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша, готова додавати інформації, Редакція