Зміни у виплатах надбавки: кого пропонують включити серед медпрацівників

Проєктом постанови КМУ пропонується п. 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою №1418, привести у відповідність до постанови №1298

СПО профспілок оприлюднив проєкт постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я».


На сьогодні виплата надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я регулюється нормами Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2009 №1418 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я» (далі – постанова №1418).


Прийняття цього проєкту акта дозволить створити правові підстави для врегулювання виплата надбавки за вислугу років деяким професіоналам у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я, професіоналам з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров’я, а також фахівцям з числа працівників сфери охорони здоров’я з освітнім (освітньо-професійним) ступенем фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, зокрема з немедичною освітою, магістрам з медсестринства.


Проєктом акта пропонується п. 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою №1418, привести у відповідність до постанови КМУ від 30 серпня 2002 №1298.


Отже, надбавку за вислугу років пропонують виплачувати:


  1. керівникам закладів охорони здоров’я, їх заступникам з числа лікарів, заступникам головного лікаря з медсестринства;
  2. керівникам структурних підрозділів з числа лікарів;
  3. головним медичним сестрам (головним медичним братам);
  4. лікарям усіх спеціальностей;
  5. професіоналам у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я;
  6. професіоналам з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров’я;
  7. керівникам фармацевтичних (аптечних) закладів, їх заступникам;
  8. керівникам структурних підрозділів з числа фармацевтів і асистентів фармацевтів, фармацевтам усіх спеціальностей;
  9. фахівцям з числа працівників сфери охорони здоров’я з освітнім (освітньо-професійним) ступенем фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, зокрема з немедичною освітою, магістрам з медсестринства.


Джерело: СПО профспілок