Про бронювання за 9 кроків, перевірки Держпраці, норму РЧ на серпень, (не)виплату компенсації за відпустку на дітей. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 29.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Колеги, Тетяна Шолкова, редакторка Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.

Сьогодні обговоримо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 22 по 26 липня. Поїхали!


Воєнний стан та мобілізація продовжені до 10 листопада


Парламент 23 липня підтримав Укази Президента про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів. Строк дії воєнного стану в Україні подовжують до ранку 10 листопада.


Що ще перевірить Держпраці


Мінекономіки затвердило зміни до форми Акту перевірок Держпраці. Зокрема, уточнено питання, за якими проводяться перевірки щодо трудових договорів з нефіксованим робочим часом та спрощеного режиму регулювання трудових відносин. Більше деталей тут.


Скільки зберігати і як знищувати кадрові документи


Більшість кадрових документів проходить усім відомий цикл: узгодження – затвердження – видання – ознайомлення. А що робити з документами далі? Якщо зберігати, то скільки? Якщо знищувати, то як це оформити? Досліджуємо ці питання

Читати статтю


Клуб білого бізнесу чекає на автоматичне бронювання


24 липня Президент підписав так званий закон про «Клуб білого бізнесу». І хоча норма щодо впровадження для таких роботодавців автоматичного бронювання має рекомендаційний характер, без сумніву багато хто очікує, як на цю рекомендацію відреагує Уряд. Про нюанси бронювання працівників для роботодавців «Клубу білого бізнесу» говоримо тут.


Бронювання працівників: крок за кроком


Підготували для вас зручну покрокову інструкцію з бронювання працівників підприємствами, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Зокрема, згадали й як забронювати працівника через портал «Дія» та навели зразки документів для бронювання.


Читати статтю


Редакція радує подарунком


Сьогодні ми даруємо вам універсальний навігатор «ТОП 10 запитань про військовий облік: лайфхаки, поради та рекомендації»


🎁 Отримати подарунок


Важливі цифри серпня — кадровику на олівець


Продовження воєнного стану до ранку 10 листопада 2024 р. вносить корективи у роботу кадровика. Зокрема, у серпні немає передсвяткових та святкових днів, а також не працює правило перенесення вихідного дня. Тому при стандартній п'ятиденці норма тривалості робочого часу для серпня становитиме 22 робочих дні та 176 годин. Це зачіпає й багато інших аспектів кадрової роботи, про які говоримо тут.


♑ А що кажуть зірки?


Зірки кажуть: пора на прогулянку! Замість сидіти вдома, вирушайте в парк. Насолоджуйтесь свіжим повітрям, подивіться на захід сонця і не забудьте погодувати качок останнім бутербродиком.


Бронюєте? Ще є час до 01.08 повідомити ПФУ про рух кадрів


ПФУ проінформувало, що до 01.08 продовжено термін, протягом якого роботодавці для цілей бронювання мають передати відомості про зміни у трудових відносинах з працівниками, що мали місце в період з 08 червня 2024 року. Докладно про це за посиланням.


Ви – сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь 😉


Пройти опитування


Оновлення Кадрової Платформи №1


Знайомтеся з оновленням Кадрової платформи № 1.


Простий та зрозумілий інтерфейс, нові розділи — все, що треба кадровику для ефективної роботи. Зі всіма фішками допоможе розібратися наш швидкий гід.


Корисно для кадровика


  1. Робота в сезон більше за норму робочого часу.
  2. Коли не виплачувати компенсацію за відпустку на дітей.
  3. Переплутали нумерацію наказів під час звільнення: як діяти.
  4. Бізнес за усунення колізії в мобілізації до 25 років.
  5. Під час оцифрування додали скан-копію іншої трудової: як виправити.
  6. Які підстави для перевірки лікарняного.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша й на відстані піклується про вас Редакція