Про повідомлення ПФУ про прийняття вчасно. Вахтовий метод роботи. Ведення ВО директором. Надбавки за супровід ветеранів🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 07.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Винен гроші, не винен, звільняюся


Працівник звернувся до Держпраці з проханням роз'яснити, чи може ФОП не звільняти його з роботи через матеріальні претензії та не повертати трудову книжку. Інспектор праці підтвердив, що матеріальні претензії не можуть бути підставою для відмови у звільненні. Відповідь Держпраці щодо трудової дізнайтеся за посиланням.


Як повідомити ПФУ про нового працівника, відсутнього в Реєстрі


Фахівці ПФУ зазначили, що для початку потрібно подати до ДПС повідомлення про прийняття працівника на роботу. На момент подання відомостей до ПФУ про трудові відносини, інформація про працівника вже буде в Реєстрі застрахованих осіб. Тобто подати дані у визначені законодавством строки кадровик зможе. Докладно про це говоримо тут.


Вахтовий метод роботи: організація та оформлення


Якщо виробничі об’єкти роботодавця розміщені на значній відстані від місця його розташування, то для оптимальної організації праці може запроваджуватися вахтовий метод роботи. У статті розглянемо, в чому особливості цього методу, в яких випадках він може бути застосований та які документи слід оформити, щоб були дотримані всі вимоги трудового законодавства.


Читати статтю


Критерії визнання фірм важливими для нацекономіки оновлено


В новій редакції викладено Критерії для визначення Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України підприємств, установ і організацій у сфері ОПК, промисловості, авіабудівній галузі та у сфері космічної діяльності такими, що мають важливе значення для національної економіки. Усі деталі за посиланням.


ТОП літніх змін: бронювання, е-ТК, ВО


У п’ятницю 09.08.2024 р. о 10-00 заплануйте для себе відвідати безплатний вебінар, на якому ми поговоримо про: 


  1. Оформлення статусу критичності; 
  2. Бронювання за списками та через Дію; 
  3. Звільнення відповідального за ВО, щодо якого не подавали повідомлення про призначення; 
  4. Можливості не подавати відомості до ПФУ «критичними» підприємствами. 


Зареєструватися


Директор — відповідальний за ВО


Є цілком законні випадки, коли директора можна призначити відповідальним за ведення військового обліку. Про варіанти призначення відповідальних за ведення військового обліку в нашій статті.


Стаття та відео тут


Фахівці з супроводу ветеранів отримають надбавки


Кабмін ухвалив рішення, яким визначив умови оплати праці фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. У межах фонду оплати праці їм виплачуватимуть надбавку за особливий характер праці у розмірі до 50% посадового окладу. Від чого залежить розмір надбавки, дізнавайтеся за посиланням.


ТОП 5 зразків документів, які будуть корисні кадровику


До вашої уваги добірка із пʼяти найпопулярніших кадрових документів, які цікавили Ваших колег, а саме: Списки персонального військового обліку військовозобов’язаних та резервістів офіцерського складу, Списки персонального військового обліку призовників, Супровідний лист до звіту про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані, Наказ про покладання обов'язків із ведення військового обліку, Наказ про тимчасове виконання обов'язків директора на період його перебування у щорічній відпустці.


Завантажити документи


Корисно для кадровика


  1. Повторне прийняття на роботу — чи заводити нову особову справу.
  2. Встигніть сьогодні подати Звіт 1-ПВ (місячна).
  3. Затверджено професійний стандарт «демінер».
  4. Тривалість робочого часу неповнолітніх працівників.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша досі шукає хто зламав стілець на корпоративі Редакція