Працівника звільнено і знову прийнято — чи заводити нову особову справу

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Працівника переводимо на основне місце роботи через звільнення / прийняття. Чи потрібно на нього заводити нову особову справу, чи просто додати заяву і наказ до існуючої?

Законодавством це питання не регламентовано. Тож підприємство самостійно визначає в інструкції з діловодства, чи продовжувати особову справу, якщо працівника повторно прийнято на роботу чи заводити нову особову справу.


Наприклад, на державній службі рекомендовано використовувати попередню особову справу, при повторному прийнятті. Тож таку пораду можна поширити й на звичайні підприємства, але варто закріпити це в інструкції з діловодства.


Якщо сумісник стає основним працівником, то можете використовувати попередню особову справу, але можна й завести нову.


А от особову картку П-2 однозначно потрібно оформити нову. Адже у старій вже внесена інформація про звільнення, а форма П-2 не пристосована для неодноразового прийняття та звільнення (її графа «Дата і причина звільнення (підстава)» є завершальною і при звільненні працівника Ви закриваєте особову картку).


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Стаття на тему:


Особова картка від А до Я: як заповнити

 

Шаблони та зразки документів:


Особова картка працівника