Про нові підстави для звільнення. Психіатричні медогляди. Доплати у ШР. Єдиний держреєстр військовослужбовців. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 26.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


«Працював. Працюю! А звільнятися то навіщо було?»  


Законодавство про працю не містить механізмів переведення працівників з основного місця роботи на роботу за сумісництвом та навпаки. Тому у Держпраці радять оформлювати таку процедуру через звільнення працівника з місця роботи за сумісництвом та прийняття його на основне місце роботи. Дізнавайтеся про це за посиланням.


«Колаборанти у п’ятницю на вихід!»

 

26 червня Президент підписав Закон №3768, яким КЗпП доповнено новими підставами для розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця. 27 червня цей Закон було опубліковано в газеті «Голос України» і 27 вересня він набере чинності. Про нові підстави для звільнення розповідаємо тут.


Накази з ОД та АГП: спільні риси та відмінності 


До видового складу розпорядчих документів, які мають право видавати керівники підприємств, належать накази з основної діяльності та накази з адміністративно-господарських питань. За складом реквізитів ці накази абсолютно ідентичні. Тоді як же і навіщо їх розрізняти на практиці у поточному діловодстві? Про це й поговоримо у статті. 


Читати статтю


Більше реєстрів: хороших та різних 


До ВРУ подано законопроєкт №12066, який передбачає створення єдиної бази даних про військовослужбовців, а також пропонує удосконалити порядок функціонування Єдиного держреєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Що хочуть включити до реєстру?


ВО та бронювання на межі 2024/2025

 

Готові дізнатися щось нове? На безплатному вебінарі у п’ятницю 27.09.2024 о 10-00 розповідатимемо:  


  1. Хто і коли має подати Звіт щодо заброньованих? 
  2. Як підібрати 3 критерії для визнання підприємства критично важливим? 
  3. Чи потрібно самостійно ініціювати звіряння з ТЦК? 
  4. Як в Excel вести списки ВО та відомість оперативного обліку?


Зареєструватися 


«Тук, тук. Можна до Вас? У гості…» 


Чи може ТЦК вручати повістки й на роботі, і за місцем Вашого проживання? Як діяти, коли на підприємство завітала група з оповіщення? Які ВОД можуть надати працівники та чи можна не допускати групу оповіщення на підприємства? Про це, і не тільки – далі в публікації.


Стаття і відео тут


«А тепер до психіатра» – зміни в медоглядах з 01.10.2024 


МОЗ оновило вимоги до проведення профілактичних медичних оглядів, які почнуть діяти з 1 жовтня 2024 року. Це викликало запитання у працівників закладів освіти, які підлягають обов’язковим оглядам. Служба освітнього омбудсмена надала відповіді на ці запитання, і ми розповідаємо про них тут.


Корисне для кадровика 


  1. Чи фіксувати у ШР доплату за роботу охоронників вночі  
  2. Директиву про заборону мобілізації до 25 років не опублікують 
  3. Мінзарплату у 2025 році не підвищуватимуть – Мінфін
  4. Держслужбовців на вищі посади поки що не просуватимуть


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша що не суміщає біле та червоне Редакція