Про щомісячну зарплатну звітність. Перспективи бронювання. Неоплачувані відпустки. Працевлаштування без паспорта.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 11.10.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

Руки в шредер не встромляти 


У Держпраці нагадали, що проведення інструктажів з охорони праці регламентується внутрішніми документами підприємства, а також законодавчими нормами. Про етапи інструктажів та порядок їхнього проведення розповідаємо тут.


Знову щомісячна 


10 жовтня ВР України остаточно ухвалила законопроєкт №11416-д, який, окрім підвищення податків, передбачає щомісячне подання звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Більше про це – за посиланням.


Неоплачувані відпустки під час воєнного стану: практика надання 


Сьогодні пропонуємо Вашій увазі кілька ситуацій з практики надання відпусток без збереження зарплати, які розкриють нюанси їх надання під час воєнного стану. Поговоримо про дострокове припинення таких відпусток, можливість надання неоплачуваних відпусток в регіонах, де немає активних бойових дій, та право на різні неоплачувані відпустки впродовж року.  


Читати статтю


Бронюємо далі 


Перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк заперечив інформацію про призупинення бронювання, яку раніше поширили деякі ЗМІ. Але натякнув, що загрожує у разі непідтвердження підприємством критичності. Докладно про це говоримо тут.


Зміни у бронюванні, ф. П-2, графік відпусток 


Ви вже готові навчитися нового? Наш безоплатний вебінар стартує сьогодні о 10-00. Розповімо: 


  1. Чи забронюють через Дію, якщо дані уточнено не вчасно? 
  2. Чи відмовлятися від ведення особових карток П-2? 
  3. Як усунути помилки у списках військового обліку? 
  4. Які відпустки не переходять на 2025 рік? 


Зареєструватися


Паперові лікарняні: що перевіряє та заповнює кадровик 


Алгоритм роботи з паперовими лікарняними загалом схожий на роботу з електронними лікарняними. Однак  кадровикам варто бути уважнішими  під час роботи з паперовими лікарняними. Розповідаємо яким запитанням варто приділити увагу. 


Читати статтю


Без судового збору тут не обійдеться 


Верховний Суд у своїй ухвалі від 13.08.2024 зазначає, що звільнення від сплати судового збору застосовують лише до вимог про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Проте закон не передбачає звільнення від сплати судового збору за вимогою про визнання незаконним наказу про звільнення. Деталі судового рішення дізнавайтеся за посиланням.


Експерт завжди поруч 


Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання: 


«Всі пишуть, що в Україні призупинять процес бронювання. Чи дійсно це так? Чи можемо ми й надалі подавати документи для бронювання?».


Відповідь тут


Корисно для кадровика 


  1. Чи можна оформити на роботу за свідоцтвом про народження
  2. 11 жовтня – останній день звітування до НАДС щодо держслужбовців
  3. Алгоритм подання онлайн заяви-розрахунку за лікарняними
  4. Пільги на роботі: що потрібно знати працівникам з інвалідністю


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша в П-2 ідеальна Редакція