Про оцифрування ТК. «Мобілізаційний» закон запрацює 18.05. Уточнення облікових даних до 17 липня. Додаткові підстави звільнення. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 18.04.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Усім відділом оцифровували


Сервіс на вебпорталі е-послуг ПФУ дозволяє: подавати копії паперових трудових книжок, інших документів, які підтверджують трудову діяльність працівника; зберігати в електронному вигляді інформацію про страховий стаж і сплачені страхові внески. ПФУ в пам'ятці наводить послідовні кроки, які має виконати роботодавець для оцифрування трудової книжки працівника.


Навчання з питань охорони праці: види та організація


Якісне навчання з питань охорони праці – одна із складових організації безпечних умов праці на робочих місцях, особливо під час виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. А безпека на робочих місцях – це запорука збереження життя, здоров’я і працездатності людини в процесі трудової діяльності.


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Читати статтю


Як проводити розрахунки щорічних відпусток без помилок?


Бажаєте мати ідеальний військовий облік після останніх змін? Тоді обов’язково відвідайте безкоштовний вебінар, який проведуть Людмила Смердова та Яна Ярошенко.


Ви отримаєте ексклюзивні зразки, зрозумілі алгоритми та кейси.


Прямувати на трансляцію


Офіційно опубліковано Закон про мобілізацію


Закон від 11.04.2024 №3633 було офіційно опубліковано 17 квітня. Він набере чинності через один місяць з дня, наступного за днем його опублікування – 18 травня 2024 року. Головні зміни за посиланням.


До 17 липня потрібно уточнити свої облікові дані 


Закон №3633 зобов’язує чоловіків, які знаходяться на території України та за кордоном, уточнити свої облікові дані до 17 липня 2024 року. Подробиці дізнавайтеся тут.


До 25 років також можуть мобілізувати!


Думка про те, що чоловіків до 25 років не можуть призвати на військову службу, є досить розповсюдженою. Правда це чи ні – далі в публікації.


Стаття та відео тут


Під час війни діють додаткові підстави для звільнення працівника


Упродовж дії воєнного стану можна звільняти працівників на лікарняному та у відпустці, але якщо виконуються певні умови, про які ми розповідаємо тут.


Корисно для кадровика


  1. Через Дію можна буде ділитися довідкою про доходи, ОК-5, ОК-7.
  2. У разі відмови ПФУ в зарахуванні страхового стажу, звертайтесь до суду.
  3. У день звільнення проводиться повний розрахунок.
  4. Обмеження кількості трудових договорів із нефіксованим робочим часом.
  5. Розмір вихідної допомоги залежить від підстави звільнення.


Новини підготувала


Ваша трудова з цими новинами Редакція