У разі переведення на легшу роботу надається допомога по тимчасовій непрацездатності

У разі тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу, такій особі надається допомога по тимчасовій непрацездатності з першого дня за час такої роботи, але не більш як за два місяці

Медичний висновок категорії «Переведення оcоби нa легшу роботу» формується для осіб з професійним захворюванням, захворюванням на туберкульоз, а також для осіб, які є бактеріоносіями, за результатами експертизи тимчасової втрати працездатності.


Фахівці ПФУ повідомляють, що підставою для переведення нa легшу роботу є, зокрема:


  1. медичні записи про стан здоров’я (функцій організму) пацієнта;
  2. висновок лікуючого лікаря про тимчасову непрацездатність у випадку, якщо пацієнт непрацездатний за своїм місцем роботи, проте, може повноцінно виконувати іншу роботу без порушення процесу лікування.


Зауважте, що тимчасове переведення пацієнта на іншу роботу у зв’язку з професійним захворюванням призначається лікуючим лікарем відповідно до Переліку професійних захворювань, затверджених постановою Кабміну від 8 листопада 2000 року №1662.

У ПФУ додали, що у разі тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу, такій особі надається допомога по тимчасовій непрацездатності з першого дня за час такої роботи, але не більш як за два місяці

Джерело: ПФУ