Про вручення повісток. Додаткові відпустки. Причини відмови у відстрочці. Етапи скорочення. Наказ про заміщення директора.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 06.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Вимагати пояснення за запізнення на роботу — не мобінг


У Держпраці пояснили, що вимоги роботодавця щодо належного виконання працівником трудових обов’язків, зміна робочого місця, посади працівника або розміру оплати праці в порядку, встановленому законодавством, колективним або трудовим договором, не вважають мобінгом (цькуванням). Докладно про це говоримо тут.


Бізнес: «А давайте скасуємо ВО на підприємствах»


Бізнес-спільнота пропонує конкретні заходи для поліпшення процесу військового обліку та е-бронювання, щоб забезпечити ефективнішу взаємодію та уникнути дублювання інформації. Серед пропозицій: скасування військового обліку на підприємствах.


Щорічні додаткові відпустки


Чимало працівників мають право на щорічні додаткові відпустки, зокрема, за роботу у шкідливих та важких умовах праці. Кого це стосується, якої тривалості такі відпустки та яких правил надання слід дотримуватися, розглядаємо у статті. Звісно, говоримо й про надання таких відпусток під час воєнного стану.


Читати статтю


Коли ТЦК може відмовити заброньованому у відстрочці


ТЦК може відмовити у зарахуванні військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік, якщо в рішенні Мінекономіки про бронювання некоректно вказано особисті дані, такі як прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, а також військово-облікову спеціальність. Про інші помилки, що можуть призвести до відмови, дізнавайтеся за посиланням.


Критичне бронювання та подання відомостей до ПФУ


7 серпня о 10:00 долучайтеся до нашого безплатного вебінару, де, зокрема, розбиратимемо:


• Чи забронюють працівника, який не оновив дані? 

• Дія не «підтягує» працівника: що робити? 

• Як отримати статус критично важливого підприємства? 

• Отримали рішення про бронювання: що далі?


Зареєструватися


Пам’ятка військовозобов’язаному


Складається враження, що у військовозобов’язаних залишилися лише обов’язки, а права та охоронювані законом інтереси зникли? Це не так, адже Конституція та закони України надають кожному громадянину, в тому числі військовозобов’язаному, певні права, які ми розглянемо в цій статті. Досвідчені юристи надали поради щодо уточнення даних, вручення повісток, ризиків затримання, проходження ВЛК та відповідальності.


Читати статтю


Етапи скорочення працівників


Процес скорочення працівників проходить кілька етапів. На першому етапі необхідно прийняти рішення, яке оформляють наказом про зміни в організації виробництва та праці. У цьому наказі вказують про скорочення чисельності та штату працівників. Про інші етапи цієї процедури розповідаємо тут.


Безкоштовний 10-денний доступ!


Оголошуємо 10 днів абсолютно безкоштовного доступу до Кадрової Платформи №1. За цей час Ви сповна зможете оцінити весь функціонал платформи з персоналізованим особистим кабінетом, найпопулярнішим розділом «Документи», актуальними вебінарами, консультаціями лекторів, довідниками та калькуляторами.


Реєстрація


Корисно для кадровика


  1. Яким числом і хто видає наказ про виконання обов’язків директора, який захворів.
  2. Перехід від нефіксованого до строкового або безстрокового договору.
  3. Зняття з ВО та видалення запису з реєстру: в чому різниця.
  4. Важливо! Використовуйте виключно офіційний сайт Резерв+.
  5. Мобілізації з 18-25 років не буде — законопроєкт.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша ніколи не запізнюється за зарплатою Редакція