Яким числом і хто видає наказ про виконання обов’язків директора, який захворів

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Наш генеральний директор з 20 числа на лікарняному. Яким числом має бути наказ про передачу повноважень на час хвороби – 19 чи 20? Якщо це наказ від 20.07, то хто має його підписати такий наказ: директор, який 20 вже перебуває на лікарняному?

Наказ слід оформити та видати 20 числом. А ось хто має його підписувати залежить від того, як повноваження заступника закріплені в посадовій інструкції.


Отже, у будь-якому разі дата наказу — саме 20 число, оскільки 19 директор ще не перебуває на лікарняному і відповідно відсутні підстави видавати такий наказ.


Коли в посадовій інструкції генерального директора та його заступника / особи, яка його замінює, не прописано, що обов’язки директора на час тимчасової відсутності покладаються на заступника / іншу особу, то наказ про покладення таких обов’язків має підписати сам гендиректор. Утім така ситуація не є коректною і все ж найчастіше все відбувається наступним чином.

 

В посадовій інструкції директора зазначають що на час його відсутності його обов’язки виконує заступник / головний інженер / інша особа (залежить від специфіки діяльності підприємства). Своєю чергою у посадовій інструкції такого заступника / головного інженера / іншої особи зазначають, що він на час відсутності директора у зв’язку із відпусткою, хворобою тощо виконує обов’язки директора. У такому разі наказ про виконання обов’язків видає заступник. Зміст наказу буде приблизно такий:

Приступаю до виконання обов’язків директора з 20 липня 2024 року на період тимчасової непрацездатності директора...

В преамбулі наказу варто послатися на відповідний пункт посадової інструкції заступника.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Шаблони та зразки документів:


Наказ про тимчасове виконання обов'язків директора на період його перебування у щорічній відпустці

Наказ про тимчасове виконання обов'язків директора на період його відпустки для догляду за дитиною до трьох років

Наказ про тимчасове виконання обов'язків директора на період її відпустки по вагітності та пологам

Наказ про виконання обов’язків директора у зв'язку із його відрядженням