Про журнал наказів. Інформування ПФУ про невихід працівника на роботу. Навчання у ТК. Соцвідпустку одинокої матері🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 16.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


КЗпП на захисті прав жінок


Держпраці зазначає, що законодавством України про працю передбачені певні особливості використання праці жінок. Про трудові гарантії та права жінок розповідаємо тут.


П'ять кроків для перегляду е-лікарняного онлайн


Працівники мають можливість, не виходячи з дому, перевірити статус формування е-лікарняного онлайн на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Дізнавайтеся про 5 кроків для цього за посиланням.


Як вносити запис про навчання в трудову книжку працівника


Переведення обліку трудової діяльності працівника з паперової форми в електронну не позбавило роботодавця обов’язку на прохання працівників вносити записи в паперову трудову книжку. А ось чи є обов’язок вносити запис про навчання? Якщо так, то хто має вносити такий запис і що саме треба записувати? Дізнавайтеся у нашій статті.


Читати статтю


Дитяча соцвідпустка у разі зникнення безвісти чоловіка


У Держпраці запитали, чи має право працівниця з дитиною на соцвідпустку, якщо її чоловіка вважають зниклим безвісти. Інспектори праці відповіли, що така працівниця має право на соцвідпустку як одинока мати. Хто ще належить до категорії одинока мати, дізнавайтеся за посиланням.


Скільки потрібно журналів реєстрації кадрових наказів


Протягом календарного року в організації видається значна кількість наказів з кадрових питань. Кожен наказ видають з певною метою, а його зміст має певні наслідки. Відповідно, для зручності їх використання та пошуку необхідної інформації, виникає потреба їх реєстрації. Розбираємо, як це слід робити.


Стаття та відео тут


А скільки у мене страхового стажу?


Фахівці ПФУ виклали алгоритм дій для перевірки застрахованими особами свого страхового стажу і заробітної плати на вебпорталі ПФУ, про який ми розповідаємо тут.


Експерт завжди поруч


Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання:

Згідно з постановою КМУ №76 заброньований працівник, який звільняється, має повернути Витяг про бронювання. Які дії відповідальної за військовий облік?

Відповідь тут


Корисно для кадровика


  1. Поінформували ПФУ про нового працівника, а він не став до роботи — варіанти дій.
  2. Старт Єдиного вебпорталу вакансій у закладах охорони здоров’я.
  3. Чи зараховувати до страхового стажу періоди підприємницької діяльності у 2004 році.
  4. Алгоритм дій для зміни особистих даних на вебпорталі ПФУ.
  5. Які є переваги для осіб передпенсійного віку при скороченні.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша а банер робив чоловік Редакція