Про бронювання у Дії прийнятих на роботу. Догляд за дитиною до 6-ти років. Коригування П-2. Оформлення надурочних робіт. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 30.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Іноземець? А дозвіл на роботу є?


Для оформлення дозволу на працевлаштування іноземця роботодавцю необхідно зібрати пакет документів і подати їх до територіального органу Державної служби зайнятості. Які це документи, розповідаємо за посиланням.


Мінімізуємо травми працівників в зоні наближеній до боїв


Як зазначають фахівці Головного управління ПФУ в Донецькій області, для уникнення / мінімізації наслідків небезпек для працівників під час воєнного стану роботодавець має забезпечувати виконання необхідних профілактичних заходів відповідно до обставин, що змінюються. До чого варто вдатися, говоримо тут.


Оформлюємо відпустку для догляду за дитиною до 6 років


Сьогодні все частіше трапляються випадки, коли дитина й після виповнення трьох років потребує домашньої опіки. Перед батьками та роботодавцями постають питання: як оформити відпустку для догляду за дитиною до 6 років? Які документи потрібні? Хто саме може піти у відпустку? Чи можна її перервати та вийти на роботу? Відповіді у нашій статті.


Читати статтю


Гарантії для жінок і працівників із дітьми


Держпраці розмістило інфографіку щодо трудових й соціальних гарантій для вагітних жінок і працівників із дітьми. Дбайте про права таких працівників та не наражайтеся на штрафи за невиконання норм трудового законодавства. Ознайомитися.


Осінні зарплатно-кадрові зміни


Запрошуємо Вас вже сьогодні о 10:00 долучитися до безплатного вебінару, із якого ви дізнаєтеся:


  1. Яких базових місяців торкнулась індексація за серпень-вересень?
  2. Чи можливо отримати витяг щодо бронювання через Дію?
  3. Як привести у відповідність відомості у реєстрах для цілей бронювання?
  4. Як бути, якщо місця в П-2 вже не залишилося?


Зареєструватися


Надурочні роботи: оформлення та облік


На практиці трапляються випадки, коли у роботодавця є необхідність залучити працівників до роботи понад встановлену тривалість робочого часу. Таку роботу вважають надурочною. Як регулюється така робота? Кого з працівників можна залучати до неї, а кого – ні? Які документи необхідно оформити? Як оплачувати надурочні години?


Читати статтю


Послуги на порталі ПФУ – безпосередньо з офісу


«Е-кабінет страхувальника» на вебпорталі електронних послуг ПФУ дозволяє юридичним та фізичним особам-підприємцям отримувати послуги онлайн. Цей зручний сервіс доступний цілодобово, без перерв та вихідних. Фахівці Головного управління ПФУ в Донецькій області наводять перелік послуг. Користуйтеся.


Експерт завжди поруч


Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання:


«Через який час після прийняття на роботу працівника його можна бронювати через Дію? До прикладу, якщо сьогодні перший робочий день, коли можна подавати на бронювання список через Дію?»


Відповідь тут.


Корисно для кадровика


  1. Як правильно вносити зміни до особової картки працівника.
  2. Страховий стаж для пенсії: враховуємо час догляду за дитиною та тимчасової непрацездатності.
  3. Як оплачують лікарняні у 2024 році.
  4. За робочі місця для осіб з інвалідністю платять чималі компенсації.
  5. Економічне бронювання – Уряд розглядає кілька моделей.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша своя, рідна, бо made in Ukraine Редакція