Як правильно вносити зміни до особової картки працівника (форма П-2)

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Як вносити зміни до П-2 у разі необхідності уточнити або додати певну інформацію?

У разі зміни особистих даних працівника внесіть до особової картки необхідні доповнення та уточнення.


Виправлення в особовій картці не є порушенням ведення первинного обліку і не тягне за собою адміністративної відповідальності. На це вказували фахівці Держстату в листі від 21.11.2016 № 09.4-12/307-16.


Формат особової картки передбачає можливість доповнювати дані про працівника в додаткових рядках та виправляти їх на підставі відповідних документів, тоді в особовій картці відзначте факт не лише зміни прізвища, а й одруження та народження дитини.


До прикладу якщо йдеться про зміну сімейного стану працівниці, у графі 10 «Сімейний стан» слід закреслити слово «незаміжня», а поруч зазначити «заміжня» та додати склад родини. Якщо до того ж працівниця змінила прізвище та отримала новий паспорт, потрібно закреслити колишнє прізвище та поруч або зверху вписати нове.


У графі «Додаткові відомості» вказуємо, що прізвище змінено на підставі паспорта та зазначити реквізити наказу та нового паспорта.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».

Джерело: kadroland


Стаття на тему:


Особова картка від А до Я: як заповнити


Відеоблог на тему:


Заповнюємо особову картку за типовою формою № П-2