Працівник захворів під час випробування: чи продовжується термін випробування?

У Держпраці зазначають, що дні, коли працівник фактично не працював, незалежно від причини, не зараховуються до випробування. На цій підставі роботодавець має право продовжити його на ту кількість днів, протягом яких працівник перебував на лікарняному

Нагадаємо, що відповідно до ст. 27 КЗпП, у загальному випадку строк випробування не може перевищувати для працівників – 3 місяців, а для робітників – 1 місяця. Умова про випробування та його строк визначається у наказі про прийняття та трудовому договорі, якщо він укладений письмово.

У цій статті також вказано: до строку випробування не зараховуються дні, коли працівник фактично не працював, незалежно від причини. На це звертають увагу фахівці Держпраці

У роз’ясненні Держпраці зазначає: якщо в період випробування працівника не було на роботі через хворобу, строк випробування може бути продовжений на відповідну кількість днів, протягом яких працівник був відсутній.


Зверніть увагу, що такими причинами може бути не лише тимчасова непрацездатність, а й перебування у відпустках, направлення на медичний огляд на весь робочий день тощо. 


Отже, якщо під час випробування працівник повідомив, що він перебуває на лікарняному, необхідно видати наказ про продовження строку випробування та перенести граничну дату закінчення випробування на ту кількість днів, протягом яких працівник фактично не працював. Підставою для наказу буде лікарняний.


Джерело: Держпраці