Про спрощення пошуку особи з інвалідністю для працевлаштування. Звіряння з ТЦК. Звільнення мобілізованого. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 21.03.2024

Про спрощення пошуку особи з інвалідністю для працевлаштування. Звіряння з ТЦК. (Не)уникнення штрафу за неоформлених. Звільнення мобілізованого


Лише дві умови для тимчасового безробіття


У Держпраці, посилаючись на лист Мінекономіки, зазначили, що для призупинення дії трудового договору необхідні дві умови. Дізнайтеся про ці умови за посиланням.


Роботодавцям спростять пошук осіб з інвалідністю


Оприлюднено доопрацьований проєкт наказу Мінсоцполітики, який передбачає, що регіональні центри зайнятості надаватимуть роботодавцям безкоштовну інформацію про кваліфікацію осіб з інвалідністю та організовуватимуть співбесіди і ярмарки вакансій. Деталі про проєкт наказу за посиланням.


Як використовувати новий ДСТУ 2732:2023?


Чим керуватись при оформленні кадрових документів, та особливості їх зберігання? Відповіді на ці та інші запитання надасть Тимур Алієв.


А Тетяна Донець і Вікторія Поліщук розкажуть про алгоритм процедури бронювання, вручення повісток, миттєву мобілізацію працівника, а також як реагувати на появу ТЦК на підприємстві.


Прямувати на трансляцію.


Три неявки до ТЦК — розшук


Народний депутат Вадим Івченко зазначив, що розглядають концепцію, за якою військовозобов’язаного, що тричі не з'явився до ТЦК після отримання повістки, можуть оголосити в розшук. А що очікує того, хто не з'явиться до ТЦК на перший чи другий виклик, розповідаємо тут.


Звіряння з ТЦК: коли і як виконати підприємству


Підприємства зобов’язані проводити звіряння даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які в них працюють (навчаються), з ТЦК та СП. В консультації ми розглянемо, як відбувається таке звіряння, та як підприємству до нього підготуватися.


Мобілізований працівник може ініціювати звільнення


Роботодавець не може за власної ініціативи звільнити мобілізованого працівника. Трудові відносини з таким працівником можуть бути припинені за його бажанням або за угодою сторін. Деталі за посиланням.


Штраф за неоформлених працівників від ДПС: роз’яснення юриста


Раніше ми повідомляли, що з 01.04.2024 почнуть діяти нові розміри штрафів за використання незадекларованої праці та посилалися на інформацію з офіційного сайту Східного міжрегіонального управління Держпраці.


Також ми зазначали, коли можна уникнути штрафних санкцій. Але за словами юриста не все так однозначно. Деталі в публікації.


Корисно для кадровика


  1. Реєстрація е-кабінету військовозобов'язаного не буде обов'язковою і не передбачатиме е-повісток;
  2. Уряд затвердив Державну мовну програму.


Новини підготувала


Ваша казкова сьогодні Редакція