Чи змінювати працівникам військовий квиток на військово-обліковий документ нової форми

Не потрібно змінювати військово-облікові документи у зв’язку зі змінами, запровадженими Законом № 3633. Військовий квиток старого зразка є і буде дійсним

Наразі форму військового квитка визначено Положенням про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу, затвердженим Указом Президента України від 30.12.2016 № 582/2016 (далі – Положення № 582). 


Військовий квиток є єдиним для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу ЗСУ, ДПСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, УДО України, Державної спеціальної служби транспорту та інших утворених відповідно до закону військових формувань, а також для військовозобов'язаних і резервістів (п. 2 Положення № 582). 

 

Згідно оновленого Законом України від 11.04.2024 № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі – Закон № 3633) пункту 9 статті 1 Закону про військовий обов’язок: 


1) призовникам, військовозобов’язаним, резервістам та військовослужбовцям оформлюється та видається військово-обліковий документ (ВОД), який є документом, що визначає належність його власника до виконання військового обов’язку;  

2) порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа: 


  1. для призовників, військовозобов’язаних та резервістів визначає Кабмін,  
  2. а для військовослужбовців – МОУ, МВС, СБУ, розвідувальні органи України, УДО України та Держспецзв'язок. 


За підпунктом 12 пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 3633

«ВОД, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності цим Законом № 3633, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у випадку (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа». 

 Тож військові квитки старого зразку є дійсними і за ними можна приймати на роботу.


Джерело: kadroland