У разі звільнення під час беззарплатної відпустки наказ про припинення відпустки не видають

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь 🕵️

Чи можна звільнити працівника під час відпустки без збереження зарплати? Чи видавати наказ про припинення відпустки та чи треба працівнику стати до роботи у цей день?

Так, ви можете звільнити працівника під час відпустки без збереження зарплати й, відповідно, працівникові не потрібно ставати до роботи в такий день. До того ж видавати наказ про припинення відпустки не доведеться.


Почнімо з того, що день звільнення — останній день роботи працівника — п. 2.27 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58). Водночас законодавство не містить заборон щодо звільнення працівника за угодою сторін (п. 1 ч. 1 ст. 36 Кодексу законів про працю, далі — КЗпП) або за власним бажанням (ст.ст. 38 та 39 КЗпП) під час відпусток. Та варто нагадати, що не допускається звільнення працівника з ініціативи роботодавця в період перебування працівника у відпустці (ч. 3 ст. 40 КЗпП).


Перейдемо до другого запитання. Видавати наказ про переривання відпустки не потрібно, як немає потреби й у виході працівника на роботу на один день, адже під час припинення трудових відносин відпустку буде перервано автоматично.


Коли трудова книжка зберігається на підприємстві, а працівник у день звільнення не прийшов за нею, не забуваємо надіслати працівникові поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки та нагадати про можливість пересилання трудової книжки поштою за згодою (заявою) працівника (п. 4.2 Інструкції № 58). Також вам слід у такому випадку надіслати працівникові копію наказу про звільнення — за для виконання вимоги ст. 47 КЗпП.


Окрім того, потрібно письмово повідомити працівника про нараховані суми, які йому належать при звільненні, а також виплатити працівникові всі суми, що належать йому від підприємства (ст. 116 КЗпП).


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Стаття на тему:


Алгоритм дій роботодавця у день звільнення


Шаблони та зразки документів:


Заява про звільнення за угодою сторін

Наказ про звільнення за угодою сторін

Заява про звільнення за власним бажанням

Наказ про звільнення за власним бажанням у 2024 році (типова форма № П-4)

Наказ про звільнення за власним бажанням

Зразок наказу про звільнення за власним бажанням з копією та відміткою про отримання