Чи зараховується період військової служби до відпускного стажу

З 19.07.2022 року середній заробіток за мобілізованими працівниками не зберігається і період військової служби до стажу, що дає право на щорічну відпустку, не зараховується

Чи зараховується до стажу, що дає право на щорічну відпустку, час, коли за працівником, призваним на військову службу під час мобілізації, зберігалося місце роботи (посада)?

Періоди, які входять до стажу для щорічної відпустки, визначені у ст. 82 КЗпП та ст. 9 Закону про відпустки. Ці норми передбачають зарахування до відпускного стажу часу, протягом якого працівник не працював, але йому за законодавством були збережені робоче місце (посада) та зарплата повністю або частково.


Однак, з 19 липня 2022 року, період військової служби, під час якого за працівником зберігається лише місце роботи (посада), не включається до відпускного стажу.


Таким чином, період військової служби до 18 липня 2022 року включно зараховується до відпускного стажу, а з 19 липня 2022 року і до моменту звільнення з військової служби — не зараховується.


Джерело: Держпраці