Спочатку штраф від ТЦК, потім відстрочка від мобілізації: як не платити 17000 грн

При зверненні до ТЦК за оформленням відстрочки доволі часто виникають ситуації, коли особа спочатку отримує штраф і лише потім – відстрочку. Про причини застосування штрафної санкції – далі в публікації.


Подання документів на відстрочку – момент виявлення порушень


Як відомо, більшість ТЦК приймають документи на відстрочку лише за умови особистого їх подання військовозобов’язаним. Спроби подати документи поштою зазвичай закінчуються тим, що військовозобов’язаний все одно змушений відвідати ТЦК.


Під час таких відвідин виявляється, що особа, наприклад, вчасно не стала на військовий облік і у свої 27, 30, 35 років залишилася формально в статусі призовника, хоча за віком повинна вже стояти на обліку як військовозобов’язаний. Крім того, існує ще ціла низка порушень, наслідком наявності яких є застосування штрафних санкцій. Тож є сенс розглянути їх більш детально.


Невчасна постановка на військовий облік


Згідно зі ст. 37 Закону України від 25.03.1992 № 2232-XII «Про військовий обов'язок і військову службу» (далі – Закон № 2232) громадяни України які досягли 25-річного віку, повинні стояти на військовому обліку як військовозобов’язані. Відповідно, неперебування на обліку військовозобов’язаних є порушенням Правил військового обліку.


Якщо є сумніви щодо постановки на облік, можна орієнтуватися на паперовий військово-обліковий документ.


Наприклад, якщо особі більш як 27 років і вона до цього віку має посвідчення про приписку до призовної дільниці, то це порушення. Навіть за умови, що особа вже сформувала електронний військово-обліковий документ в Резерв + чи в Дії. Суть порушення – не отриманий вчасно військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, які діяли до 18 травня, отже є привід для штрафу.


Втрата військово-облікового документа


Відповідно до Правил військового обліку у разі втрати військово-облікового документа необхідно негайно повідомити про це. І хоч зараз в особи вже може бути електронний військово-обліковий документ, неповідомлення про втрату все одно вважається порушенням.


Неявка до ТЦК після прибуття до нового місця проживання


Згідно з п. 3 ст. 37 Закону № 2232 призовники, військовозобов’язані та резервісти після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік.


Тобто, якщо особа змінила місце реєстрації, то повинна були заявитися до ТЦК для взяття на облік в новому ТЦК.


Неповідомлення про зміну облікових даних


Неповідомлення про зміну облікових даних – саме основне порушення, яке вчиняють практично всі військовозобов’язані особи. Зміна облікових даних – це відомості про сімейний стан, про здобуття освіти, про досвід роботи за спеціальністю і навіть про володіння мовами та інші обставини. Звісно, що вивчення нової мови ніхто перевірити не може, а от одруження, народження дитини чи зміну місця реєстрації виявити легко, а отже є і привід для штрафу.


Відповідальність за порушення та підстави для несплати або зменшення розміру штрафу


Відповідно до ст. 8 Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі – КпАП) особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, підлягає відповідальності на підставі закону, що діє під час правопорушення. Якщо порушення відбулося до 18 травня 2024, необхідно звернути увагу ТЦК на вказану ст. 8, а також на ст. 38 КпАП в редакції, що діяла до 18 травня. В цій статті зазначено, що адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше як через два місяці з дня вчинення правопорушення.


Це не ідеальна юридична порада, адже якщо порушення триваюче (наприклад, особа не повідомила про своє одруження), то порушення, продовжує діяти, тому не можна стверджувати, що вже пройшло два місяці з моменту його вчинення. Але у розмові з представниками ТЦК це спрацьовує і штрафи накладаються, але в значно меншому розмірі, ніж 17000 тис. (це мінімальна сума штрафу, що діє на сьогодні).


Для розмови в ТЦК стосовно штрафу у пригоді може стати й примітка до ст. 210 КпАП, відповідно до якої штраф не повинен накладатися у разі можливості отримання персональних даних з інших державних реєстрів чи баз даних.


Отже, при спробі накласти штраф, алгоритм дій такий:


По-перше, слід розуміти, що керівник ТЦК повинен розглянути справу і дати особі можливість надати свої пояснення. На цьому етапі можна скористатися послугами адвоката, але якщо такої можливості немає, спробувати самостійно захистити свої права і принаймні зменшити суму штрафу.


По-друге, якщо порушення Правил військового обліку сталося до 18 травня 2024 року, то слід посилатися на ст. 8 та ст. 38 КУпАП в редакції, що діяла на момент вчинення порушення і примітку до ст. 210 КпАП.


Джерело kadroland