Чи входить час хвороби до стажу для щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи надають додаткові відпустки за особливий характер праці за час коли працівник перебував на лікарняному?

Ні, період тимчасової непрацездатності не входить до відпускного стажу для щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці.


Періоди, які зараховуємо до стажу, що дає право на щорічну додаткову відпустку за шкідливі умови та особливий характер праці визначені ч. 2 ст. 9 Закон України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки» (далі – Закон про відпустки):


  1. Дні, в які працівник фактично був зайнятий на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці або з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленої для працівників цього виробництва, цеху, професії, посади.
  2. Час щорічної основної та додаткових відпусток зі шкідливими та важкими умовами праці чи з особливим характером праці.
  3. Час роботи вагітних, яких перевели на підставі медичного висновку на легшу роботу, на якій на них не впливають несприятливі виробничі фактори.


Усі інші періоди, зокрема, й період тимчасової непрацездатності не зараховують до стажу, що дає право на дану відпустку.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Довідник на тему:


Стаж щорічної додаткової відпустки


Розрахувати кількість днів відпустки:


Калькулятор днів щорічних відпусток