Чи потрібна заява працівника на навчальну відпустку

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи потрібна заява про надання додаткової оплачуваної відпустки студентці заочної форми навчання чи для наказу достатньо довідки-виклику?

Заява має бути.


Відпустку у зв’язку з навчанням у вищих навчальних закладах та закладах післядипломної освіти (ст. 216 Кодексу законів про працю України, ст. 15 Закон України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки») надають за умови успішного навчання, а її тривалість, залежно від конкретних обставин, складає від 10 календарних днів до чотирьох місяців.


Тривалість відпустки у зв’язку з навчанням у вищому навчальному закладі залежить від рівня акредитації закладу, курсу на якому навчається студент, навчальної відпустки.


Для надання такої відпустки працівник подає:


  1. заяву працівника про надання йому додаткової відпустки у зв’язку з навчанням;
  2. документ, оформлений навчальним закладом, у якому працівник навчається (довідка-виклик на сесію). У цьому документі зазначають період, протягом якого студент має брати участь у лабораторно-екзаменаційній (екзаменаційній) сесії та інформація про успішність навчання.


Ці документи слугують підставою для видання роботодавцем наказу.


Заяву потрібно надавати, оскільки навчальна відпустка це право працівника. Він може ним скористатися, а може й не скористатися. Окрім того, працівник-студент може оформити навчальну відпустку не на весь термін, зазначений у довідці, а на меншу тривалість.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Довідник:


Тривалість навчальних відпусток


Стаття на тему:


Навчальні відпустки: надання в умовах воєнного стану


Шаблони та зразки документів:


Заява про надання навчальної відпустки

Наказ про надання навчальної відпустки

Наказ про перенесення періоду навчальної відпустки