Працівник має право відразу після поновлення на роботі судом піти у щорічну відпустку

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь 🕵️

Працівника звільнили за прогул. При звільненні виплатили компенсацію за невикористану відпустку (21 к. дн.). Суд поновив працівника і він після поновлення просить надати відпустку на 21 к. дн. Чи повинні ми надати цю відпуску?

Якщо при звільненні працівнику була виплачена грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки, то після поновлення судом його на роботі права на використання цих днів відпустки він не має. При цьому у разі поновлення працівника судом на роботі, він має право використати щорічну основну відпустку за весь час вимушеного прогулу.


У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки. Тобто коли ви звільнили працівника, то мали виплатити йому компенсацію за невикористану відпустку за робочий рік по день звільнення.


Якщо при звільненні, визнаному судом незаконним, працівнику була виплачена грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки, то після поновлення його на роботі права на використання цих днів відпустки він не має.


Також не передбачено повернення працівником виплачених йому коштів за відпустку при звільненні чи зарахування їх в рахунок суми за відпустку, що надається за період вимушеного прогулу.


Але час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно з законодавством зберігалися місце роботи (посада) та заробітна плата повністю або частково (в тому числі час оплаченого вимушеного прогулу, спричиненого незаконним звільненням або переведенням на іншу роботу) зараховується до відпускного стажу.


Тобто з дня поновлення на роботу працівнику «набігли» дні щорічної основної відпустки.


Таким чином, у разі поновлення працівника судом на роботі, він має право використати щорічну основну відпустку за весь час вимушеного прогулу. При цьому її тривалість визначається пропорційно з дати поновлення на роботі і до кінця його робочого року (лист Мінсоцполітики від 28.10.2016 № 1500/13/84-16).


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Статті на тему:


Алгоритм дій роботодавця у день звільнення

Як звільнити директора ТОВ без згоди власників

Припинення трудових відносин через смерть працівника: особливості та кадрові документи

Звільнення працівників: ТОП-5 (не)стандартних ситуацій


Відео на тему:


Приймаємо/звільняємо працівника: чи створювати е-трудову?

Звільнення за власним бажанням або угодою сторін: плюси та мінуси


Шаблони та зразки документів:


Наказ про поновлення на роботі за рішенням суду