Змінилися правила надання щорічної відпустки в умовах воєнного стану

З 24.12.2023 року за рішенням роботодавця невикористані дні щорічної відпустки можуть надаватися без збереження заробітної плати

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань», з 24.12.2023 року набрали чинності зміни до Законів України «Про відпустки»«Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», до КЗпП


Раніше ч. 1 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлювала, що у період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік. 


Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більш як 24 календарних дні, надання не використаних у період дії воєнного стану днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

Ця норма залишається чинною, але, відповідно до змін, тепер за рішенням роботодавця невикористані дні такої відпустки можуть надаватися без збереження заробітної плати, що визначено абзацом 2 ч. 1 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»

Відповідно до змін, у період дії воєнного стану надання працівнику будь-якого виду відпустки (крім відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустки у зв’язку з усиновленням дитини) понад щорічну основну відпустку, передбачену ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», за рішенням роботодавця може здійснюватися без збереження заробітної плати.


Надання невикористаних днів такої відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану. 


За рішенням роботодавця невикористані дні такої відпустки можуть надаватися без збереження заробітної плати (абзац 3 ч. 1 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).


Зауважте, що згідно зі змінами, положення другого речення абзацу другого та абзацу третього цієї ч. 1 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» не застосовуються до керівних працівників закладів освіти та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників (абзац 4  ч. 1 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).


Джерело: Освітній омбудсмен України