Оповіщення про виклик до ТЦК: що робити з відсутніми працівниками

З 18 травня 2024 року діє новий порядок оповіщення працівників у разі отримання розпоряджень від ТЦК. Відповідно до Порядку №1487 керівники підприємств несуть відповідальність за неявку своїх військовозобов’язаних працівників до ТЦК


У разі отримання розпоряджень Р(М)ТЦК, СБУ, СЗРВ щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів про їх виклик до Р(М) ТЦК, СБУ, СЗР керівники зобов’язані: 


  1. видати наказ (розпорядження) про оповіщення,
  2. довести його до відома таких осіб під особистий підпис,
  3. у разі виконання такими особами дистанційної, надомної роботи, у період їх тимчасової непрацездатності, перебування у відпустці або у відрядженні — рекомендованим поштовим відправленням, поштовим відправленням з оголошеною цінністю з описом вкладення у частині, що стосується їх прибуття до відповідного Р(М) ТЦК, СБУ, СЗРВ надіслати копію відповідних наказів (розпоряджень) та підтвердну інформацію або документи про здійснення оповіщення у триденний строк до відповідного Р(М) ТЦК, СБУ, СЗРВ (п. 47 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487).


Нагадаємо, відповідно до ст. 60-2 Закону України від 04.02.2021 № 1213-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу», дистанційна робота — це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією роботодавця, в будь – якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно – комунікаційних технологій.


Отже, оповіщення працівника здійснюють на адресу, яка офіційно вказана в його особовій справі. 


Джерело: kadroland