Про звіт про заброньованих у Дії, табеля РЧ, укриття на роботі на час тривоги, відпустки на дітей для розлучених.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 09.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Колеги, Тетяна Шолкова, редакторка Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.

Сьогодні обговоримо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 2 по 6 вересня. Поїхали!


Мобілізації обмежено придатних до 25 років не буде!


Верховна Рада 3 вересня підтримала в першому читанні законопроєкт, яким, зокрема, передбачено заборону мобілізації осіб, яких визнано «обмежено придатними» і яким немає 25 років, але вони вже набули статусу військовозобов’язаних. Більше про це за посиланням.


Бронювання – критерії розширено


30 серпня 2024 року набула чинності постанова КМУ від 16.08.2024 №988. Нею, зокрема, встановлено критерії для визнання критично важливими підприємств, які є провайдерами зв’язку та інтернету. Детально про це говоримо тут.


Табель обліку використання робочого часу


Табель обліку робочого часу – багатофункціональний документ. Він потрібен не тільки для обліку явок та неявок працівників, а й для нарахування зарплати. Від його правильного заповнення залежать інші показники. Зі статті дізнаєтеся про основні правила заповнення табеля обліку робочого часу.


Читати статтю


Відпустка на дітей розлученої жінки – коли є право?


Одиноким матерям щорічно надається додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів. Важливо правильно визначати, хто належить до цієї категорії. Фахівці Держпраці, зокрема, підкреслюють, що сам факт розлучення не дає жінці автоматичного права на цей статус. Як визначати статус одинокої матері? Розповідаємо тут.


Проблеми бронювання, звільнення & Зарплатна звітність


У вівторок 10.09.2024 р. о 10-00 долучайтеся до безплатного вебінару, з якого Ви дізнаєтеся:


  1. Чому затягується процедура бронювання?
  2. Як повністю розрахуватися з працівником при звільненні?
  3. Як відображати у звітності суми, нараховані після звільнення?
  4. Чи можна сумові помилки виправити у звіті за поточний квартал?


Зареєструватися


Як організувати укриття працівників під час повітряної тривоги


Яким документом на підприємстві регламентуються дії працівників під час повітряної тривоги? Як його скласти та що передбачити? Відповіді на ці запитання – у публікації.


Читати статтю


Чи звітувати про заброньованих через Дію?


Фахівці Мінекономіки роз’яснили, що звітувати про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані через портал Дія, не потрібно. Детальніше про це за посиланням.


Онлайн-відповіді на запитання з ВО


Колего, Ви можете поставити свої запитання до Тетяни Донець за темами: військовий облік, повістки, підготовка до перевірок ТЦК, електронних ВОД, документи з військового обліку, штрафи.


А відповідь на них отримаєте вже онлайн в ефірі 12.09.2024 за темою «Звільнення за власним бажанням, угодою сторін, скороченням & Гарячі питання військового обліку: поради та відповіді, яких немає у методичках»!


Запитати експерта


Редакція радує подарунком


Сьогодні ми даруємо Вам Довідник кадровика «ТОП 20 документів для вересня: з військового обліку, (не)оплачуваних відпусток, звільнення».


Отримати подарунок


Ви – сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь 😉


Пройти опитування


♑ А що кажуть зірки?


Зірки кажуть, що знакам вогняної стихії слід підготуватися до того, що від вашої неперевершеності падати почне не лише листя, а й перехожі. А от Водоліям, Рибам і Козерогам варто бути обачнішими. Астрологи рекомендують добре дивитися під ноги.


Корисно для кадровика


  1. Накази реєстрували в одному журналі: коли та як виправляти
  2. З 5 вересня до Держпраці звертаємося за новим Порядком
  3. Робочий рік для відпустки у разі переведення не змінюють
  4. Незаконно звільнив працівника – сплати ЄСВ у разі поновлення
  5. Які виплати включають до розрахунку середньої зарплати
  6. Штрафувати на 17 000 грн за неоновлення даних за старі періоди неправомірно – суд


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша вже пересилає у вайбері осінні листівки Редакція