Як заброньованих працівників зазначати у Списках персонального обліку військовозобов’язаних

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Як потрібно вказувати у графі 14 Списків військовозобов’язаних (додаток 5) заброньованих через Дію працівників? Чи треба всіх заброньованих виокремити окремо після основного списку?

Так заброньованих потрібно виокремлювати у Списках. А як фіксувати інформацію щодо бронювання у графі 14 зараз розповімо.


У п. 43 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 №1487 чітко визначено: відомості щодо військовозобов’язаних, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час, виокремлюють у списках персонального військового обліку військовозобов’язаних. Це означає, що просто їхні дані потрібно зазначити якось окремо. Хтось це робить в таблиці Excel на окремому листі, хтось просто зносить нижче всього іншого списку.


Перейдемо до заповнення графи 14 Списків персонального військового обліку військовозобов’язаних.


Коли ви подавали документи на бронювання безпосередньо до відповідного Міністерства (або ОВА), то у графі 14 Списків зазначайте дату та номер наказу Мінекономіки «від _______ № _». Також вказуйте дату, до якої надана відстрочка, наприклад: до 01.01.2025.


Якщо ж ви подавали документи на бронювання через Дію, то в графі 14 Списків військовозобов’язаних слід вказувати дату, до якої заброньовано працівника, а у дужках (заброньовано через Портал Дія та № заяви). Наприклад: до 15.08.2024 (портал Дія Заява №23255).


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Стаття на тему:


Списки персонального військового обліку-2024: особливості складання та реєстрації


Довідник:


Перелік інформації, яка зазначається у Списках персонального військового обліку


Шаблони та зразки документів:


Списки персонального військового обліку (додаток 5)

Списки персонального військового обліку призовників (додаток 5)

Списки персонального військового обліку військовозобов’язаних та резервістів офіцерського складу (додаток 5)