Реформа у вищій освіті передбачає навчальні відпустки для студентів дистанційної форми навчання

Працівники, які будуть здобувати вищу освіту за дистанційною формою навчання, матимуть право на додаткову оплачувану відпустку тривалістю 14 календарних днів

Наразі у ВРУ зареєстровано законопроект від 23.10.2023 № 10177, який має на меті внести зміни до порядку та умов надання навчальних відпусток в зв'язку зі змінами у вищій освіті.


Зокрема, пропонується викласти у новій редакції ст. 15 Закона України «Про відпустки», яка регулює відпустку у зв'язку з навчанням для здобуття для здобуття фахової передвищої, вищої освіти.


Працівникам, які успішно без відриву від виробництва здобувають фахову передвищу, вищу освіту за дистанційною, будуть надаватися додаткові оплачувані відпустки:


1) на період настановних занять, виконання лабораторних робіт, складання заліків та іспитів для здобувачів першого та другого курсів:

  1. фахової передвищої, вищої освіти з дистанційною формою здобуття освіти – 14 календарних днів;
  2. на період настановних занять, виконання лабораторних робіт, складання заліків та іспитів для здобувачів третього і наступних курсів:
  3. фахової передвищої, вищої освіти з дистанційною формою здобуття освіти – 14 календарних днів;

2) на період складання атестації здобувачам фахової передвищої, вищої освіти – 30 календарних днів;

3) на період підготовки та захисту кваліфікаційної роботи студентам, які здобувають за дистанційною формами освіти фахову передвищу освіту, – два місяці, вищу освіту – чотири місяці.


Джерело: ВРУ