До 14 квітня 2024 року слід переоформити ліцензію на декларацію для надання послуг у сфері працевлаштування за кордоном

Мінекономіки наголошує, що починаючи з 14 квітня 2024 року, діяльність, пов'язана з посередництвом у працевлаштуванні за кордоном, буде здійснюватися на підставі декларації. Це означає, що всі ліцензіати, повинні подати відповідні декларації для продовження своєї роботи

14 квітня 2024 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном» ліцензії, видані суб’єктам господарювання до набрання чинності цим Законом, а саме до 14 жовтня 2023 року, втрачають чинність.


Мінекономіки нагадує усім ліцензіатам, які ще не подали до Мінекономіки декларацію про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зробити це у встановлений законодавством термін.


Довідково


Декларація надсилається у паперовій формі поштовим відправленням з описом вкладення на адресу Мінекономіки, вул. Грушевського 12/2, м. Київ, 01008.


Декларація в електронній формі подається через Портал електронних сервісів Мінекономіки або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Включення до Переліку здійснюється Мінекономіки протягом 10 робочих днів з дня подання декларації, якщо не надано обґрунтовану відмову у включенні до такого переліку

Підставою для відмови у включенні до Переліку є подання в декларації відомостей не в повному обсязі або недостовірних відомостей.


Мінекономіки проводить аналіз повноти та достовірності зазначених у декларації відомостей шляхом перевірки заповнення всіх обов’язкових полів форми декларації та порівняння, встановлення відповідності та підтвердження поданих/внесених заявником відомостей з даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.


З інструкцією щодо подання декларації можна ознайомитися тут.


Джерело: Мінекономіки