Про виправлення помилок в е-трудовій. Як працюємо у травні. Зміна істотних умов праці. Відпустка за ненормований робочий день.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 30.04.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Додаткові вихідні? Ні, не чули


Наразі воєнний стан діє до ранку 14 травня 2024 року. Це означає, що святкові дні травня (1, 5 і 8 травня) є звичайними робочими або вихідними днями залежно від графіка роботи. Про міжнародні й державні свята (за мирних часів) у травні дізнавайтеся тут.


Зміна істотних умов праці під час воєнного стану


Проведення процедури зміни істотних умов праці можливе лише за певних умов, зокрема, у разі наявності змін в організації виробництва та праці. Часто роботодавці забувають про цю вимогу і проводять безпосередньо зміни істотних умов праці. Коли таку зміну можуть визнати неправомірною, та як цього уникнути – розповідаємо в статті.


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Читати статтю


Алгоритм виправлення помилок в оцифрованій ТК


Після подання документів про трудову діяльність через вебпортал ПФУ, необхідно відстежити стан опрацювання звернення щодо їхнього оцифрування. Якщо виявлено неправильний або некоректний е-запис, то потрібно внести відповідні правки. 5 кроків виправлення помилок в е-трудовій за посиланням.


Бронювання буде цифрове


З’явився текст змін, якими пропонують запровадити бронювання працівників на період мобілізації та на воєнний час засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія». Деталі за посиланням.


Відпустка за ненормований робочий день


Відпустка за роботу у режимі ненормованого робочого дня може мати різну тривалість. Дізнайтеся про мінімальну та максимальну кількість днів такої відпустки за посиланням.


Календар кадровика на травень 2024 року


Колеги, підготували для вас робочий календар на травень 2024 року. В ньому знайдете: кількість робочих та вихідних днів у місяці, норми тривалості робочого часу та перелік звітів, за якими необхідно відзвітувати.


Читати статтю


Коли виписують паперовий лікарняний


МОЗ наголошує, що паперові лікарняні можна видавати під час дії воєнного стану та протягом трьох місяців із дня його закінчення. Встановлені випадки, коли це дозволено робити, про які ми розповідаємо тут.


Корисно для кадровика


Як правильно рахувати початок двотижневого відпрацювання в разі звільнення.

Мінекономіки з’ясувало причини зростання зарплат в Україні.

Чи має роботодавець право залучати працівника до роботи під час простою.


Новини підготувала


Ваша хоч звичайні вихідні залиште Редакція