Особу з інвалідністю прийняли на 0,5 ставки: чи виконується норматив?

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь 🕵️

Чи буде вважатись виконаним норматив із працевлаштування осіб з інвалідністю, якщо приймемо особу з інвалідністю на 0,5 ставки за основним місцем роботи?

Так, норматив буде виконано.


Для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця ( ч. 1 ст. 19 Закону України від 21.03.1991 № 875-XII «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»; далі – Закон № 875).


Виконанням нормативу робочих місць у кількості, визначеній згідно з частиною першою цієї статті, вважається працевлаштування підприємством, установою, організацією, у тому числі підприємством, організацією громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичною особою, яка використовує найману працю, осіб з інвалідністю, для яких це місце роботи є основним (ч. 4 ст. 19 Закону № 875).


Тобто включають тільки працівників, з якими укладено трудовий договір за основним місцем роботи.


Визначення нормативу базується на визначенні показника середньооблікової кількості штатних працівників (СКШП) за рік, який обчислюють за правилами Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату від 28.09.2005 № 286 (далі – Інструкція № 286).


Зовнішніх сумісників до облікової та СКШП не враховують.


Працівник, який отримує на одному підприємстві дві, півтори ставки, тобто оформлений за сумісництвом на тому самому підприємстві, де й основне місце роботи (внутрішнє сумісництво), або менше однієї ставки, в обліковій кількості штатних працівників враховується як одна фізична особа (п. 2.6.1 Інструкції № 286).


Тобто, працівника з інвалідністю, для якого це основне місце роботи і який працює з неповною зайнятістю, буде включено до нормативу як 1 особу.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» – це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Інструменти кадровика:


Калькулятор середньооблікової кількості штатних працівників


Статті на тему:


Оскарження санкцій за невиконання нормативу із працевлаштування осіб з інвалідністю

Норматив із працевлаштування осіб з інвалідністю: виконання & розрахунок СКШП

Розрахунок СКШП як основа для визначення обов’язку з виконання квоти 4 %

Норматив із працевлаштування осіб з інвалідністю: особливості виконання за 2023 рік


Відео на тему:


Звіт і норматив із працевлаштування осіб з інвалідністю: що відмінено, а що – ні

Не дотрималися нормативу щодо осіб з інвалідністю – штраф та пеня вже в е-кабінеті