Про продовження дії «броні» на місяць. Видачу довідки про роботу. Компенсацію відпустки мобілізованим. Повідомлення ПФУ про лікарняні 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 08.05.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Я у вас працюю?


Роботодавець зобов'язаний видати працівникові на його вимогу довідку про роботу на даному підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати. Такий обов’язок визначено у ст. 49 КЗпП. Яку інформацію в довідці про підтвердження місця роботи працівника потрібно вказати, дізнавайтеся тут.


Мобілізованим компенсують невикористану відпустку


За заявою працівника компенсують всі дні невикористаних відпусток, накопичені на дату початку служби. У які строки слід подати заяву, відповідь тут.


Розберемо останні зміни 


Запровадження Єдиного реєстру кваліфікацій, звільнення за колабораціонізм, введення в КЗпП поняття «домашніх працівників», військовий облік жінок з 18 травня.


Також допоможемо зібрати весь пакет документів з ведення ВО та з’ясуємо, чи штрафуватимуть, якщо не подати до ТЦК повідомлення про прийнятих і звільнених військовозобов’язаних.


Бажаєте опанувати все? Зареєструйтесь на безкоштовний вебінар!


Простій: коли запроваджують та як оформити


Що таке простій, чи хтось у ньому винен, оплачувати простій чи ні, коли його запровадити і чи можна це робити зараз, під час воєнного стану — на ці запитання відповімо в статті.


Читати статтю


За кордон виїдуть не всі


З 18 травня почне діяти Закон № 3633 і багато хто цікавиться, як вплине цей Закон на військовий облік жінок, і чи буде заборона на виїзд за кордон жінок, які мають медичну чи фармацевтичну спеціальність.


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Стаття та відео тут


Після виплати лікарняних потрібно повідомити ПФУ протягом місяця


Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в е-кабінеті на вебпорталі ПФУ, натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено». Фахівці ПФУ попереджають про відповідальність у разі відсутності від страхувальника інформації про виплати. У який термін слід подати інформацію?


🔥 Гарячий документ тижня


Якщо дитина працівниці потребує догляду і після трьох років, працівниця має право написати заяву на відпусту для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку.


Роботодавець видає відповідний наказ. Ми підготували зразок такого наказу. Завантажуйте безкоштовно.


Медичний огляд обов'язковий для певних категорій працівників


Держпраці у своєму роз’ясненні визначила чотири категорії працівників, для яких обов'язковий медичний огляд.


Корисно для кадровика


  1. 8 травня Парламент планує затвердити законопроєкти щодо продовження воєнного стану та загальної мобілізації.
  2. Особу з інвалідністю прийняли на 0,5 ставки: чи виконується норматив?
  3. Затверджено перелік документів для проходження МСЕК.
  4. Середньооблікова кількість штатних працівників у звіті за формою № 1-ПВ: роз'яснення Держстату.
  5. Уряд продовжив дію рішень про бронювання від мобілізації ще на місяць
  6. Відстрочка від мобілізації: батьки з інвалідністю


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша втомилась працювати коли відпустка Редакція