За неявку працівників до ТЦК відповідатимуть роботодавці

Керівники підприємств відповідатимуть за неявку військовозобов'язаних працівників до ТЦК з 18 травня 2024 року. Про це в ефірі телеканалу Київ24 повідомив член комітету парламенту з питань нацбезпеки Олександр Федієнко

З 18 травня керівники підприємств нестимуть відповідальність за неявку своїх військовозобов'язаних працівників до ТЦК. Наразі вони лише повинні оповіщати своїх працівників та про це звітувати в ТЦК. Про це в ефірі телеканалу Київ24 повідомив член комітету парламенту з питань нацбезпеки Олександр Федієнко, – інформує 24 Канал.


За його словами, після 18 травня, керівники підприємств будуть зобов'язані забезпечити явку військовозобов'язаних до ТЦК, інакше на них чекатиме адміністративна відповідальність.

Федієнко зазначив, що деталі нових механізмів контролю за явкою військовозобов'язаних ще розробляються

З його слів зрозуміло, що загалом зміни мають на меті забезпечити більш ефективний процес мобілізації.


Коли керівник отримує наказ і перелік повісток для працівників підприємства, він зобов'язаний видати ці повістки під розпис, а потім забезпечити явку цих працівників до відповідного ТЦК.


Олександр Федієнко вказав:

Якщо вони не приходять туди, тоді на це підприємство, на цю посадову особу накладається відповідна адміністративна відповідальність

Джерело: 24 Канал