Анонсують появу у Резерв+ нових функцій

У Резерв+ з'явиться електронна відстрочка і бронювання. Ці функції планується запровадити протягом літа. Крім того, незабаром буде додано нову функцію – електронне направлення на проходження ВЛК

У додатку Резерв+ скоро з’явиться можливість оформити відстрочку від мобілізації онлайн. Про це розповіла в інтерв'ю NV заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.


Так, вона зазначила, що в деяких випадках відстрочка має надаватись автоматично, «без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей».


Адже всі ці дані вже є у держави, наприклад, родинні зв’язки є в Державному реєстрі актів цивільного стану.


Вона зазначила:

Ми хочемо достатньо швидко закрити найрозповсюдженіші кейси, щоб Резерв+ став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян

На запитання, коли може бути запущена ця функція, Черногоренко відповіла, що це відбудеться протягом літа.


Крім того, коментуючи запровадження процесу електронного бронювання, представниця Міноборони заначила, що воно буде доступним на порталі Дія, а Міністерство оборони буде системою-партнером.


Черногоренко розповіла:

Кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню. Керівник зможе бронювати їх онлайн. Ця інформація буде одразу передаватися в реєстр Оберіг. Потім кожен заброньований користувач Резерв+ отримає відповідний статус в додатку у своєму смартфоні. Статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок. Фактично це має зайнятися декілька хвилин

Вона зазначила, що для запровадження цієї функції необхідна взаємодія декількох міністерств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Однак, за її словами, робиться все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, і, ймовірно, це буде зроблено протягом літа.


Черногоренко також розповідала, що до мобільного застосунку Резерв+ скоро будуть додані нові функції, зокрема, електронне направлення на проходження ВЛК, а також онлайн-рекрутинг та онлайн-начання. 


Джерело: УНІАН