Роботодавців зобов'яжуть проводити оцінку ризиків в сфері безпеки та здоров'я працівників

Законопроектом передбачається регулярне оцінювання ризиків на робочому місці та впровадження заходів їх мінімізації або усунення

Схвалено проект Закону «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі». Законопроектом передбачено формування нової національної системи запобігання професійним ризикам шляхом впровадження на законодавчому рівні ризикоорієнтованого підходу у сфері організації безпеки та здоровʼя працівників та імплементацію положень Директиви Ради 89/391/ЄЕС від 12.06.1989 про запровадження заходів, покликаних заохочувати до покращення безпеки та охорони здоровʼя працівників на роботі.


Проектом Закону, серед іншого, пропонується запровадити за європейським прикладом системи мінімальних вимог щодо безпеки та здоровʼя працівників, та регулярне здійснення роботодавцем оцінювання ризиків, які можуть виникнути на конкретному робочому місці, а також розробки і впровадження заходів щодо їх мінімізації або усунення.


Крім цього, проектом передбачається обов’язкове страхування відповідальності експертних організацій при укладанні договору про надання послуг у сфері безпеки та здоровʼя працівників.


Джерело: телеграм депутата Тараса Мельничука