Про повістки поштою. Зміни до повідомлення про прийняття. Бронь в Резерв+. Декрет під час відпустки до 3 років. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 02.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Вас відсторонено від роботи


Інспектор праці повідомив, що роботодавець має право відсторонити працівника від роботи у певних випадках, які згадано у ст. 46 КЗпП. Про які підстави йдеться, розповідаємо тут.


У Резерв+ немає броні: як діяти


Заступниця міністра оборони зазначила, що можна звернутися в техпідтримку Міноборони для отримання алгоритму подальших дій в тій чи іншій ситуації.


Новий декрет під час відпустки до 3 років


Працівниця під час відпустки для догляду за дитиною до 3 років завагітніла. Як оформити таку «подвійну» декретну відпустку? Чи потрібно припиняти відпустку до 3 років? Що зазначити в табелі обліку робочого часу? Відповідаємо на ці запитання у нашій статті.


Читати статтю


Дитині — няню, ДПС — повідомлення


На сайті Федерації профспілок опубліковано проєкт постанови Кабміну, який передбачає можливість подання фізособами повідомлень до ДПС про прийняття на роботу домашніх працівників. Докладно про зміни говоримо тут.


Таке поштові голуби ще не приносили


Залишилося трохи більше двох тижнів до того моменту, коли повістки почнуть надходити поштою. З’ясовуємо, на якій підставі та на яку адресу повістки можуть надіслати поштою, за яких умов повістку вважатимуть врученою та які наслідки неявки за повісткою.


Читати статтю


ВО на підприємстві, ВОД і відомості для бронювання


У які строки передавати відомості до ПФУ про рух працівників? Чи відмовлять у бронюванні через несвоєчасне наповнення е-трудової? Як почати вести ВО на підприємстві? Як уникнути санкцій за неведення ВО?


Бажаєте дізнатися відповіді на ці запитання? Приєднуйтеся до безкоштовного вебінару вже сьогодні о 10:00


Прямувати на трансляцію


Воєнний стан — це вже випробування


Роботодавець має повне право встановлювати випробування тривалістю, що менша за звичайно визначену. Проте, встановлювати строк, що перевищує регламентований ст. 27 КЗпП, заборонено, навіть якщо працівник згоден на подовження тривалості випробування. Про які строки йде мова, розповідаємо за посиланням.


Корисно для кадровика


  1. Працівника оповістили про явку до ТЦК, та він захворів: чи повідомляти про це ТЦК.
  2. Чи потрібно про звільнення за власним бажанням попереджати за два тижні.
  3. Мобінг як додаткова підстава для перевірки під час воєнного стану: висвітлює Держпраці.
  4. Доплата за шкідливість: роз’яснення Держпраці.
  5. Затверджена форма Службового посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша відстороняється тільки від ДПС Редакція